TYT - Temel Yeterlilik Testi soru ve cevaplarını ÖSYM açıkladı mı?

Üniversite sınavı YKS'nin ilk oturumu olan TYT yani Temel Yeterlilik Testi soru ve cevapları yayınlandı mı? ÖSYM tarafından 15 Haziran cumartesi günü düzenlenen ve binlerce lise mezunu öğrencinin girdiği TYT soru ve cevap kitapçığı ne zaman yayınlanacak? Türkçe testinden 40, Sosyal Bilimler testinden 20, Temel Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 sorulan TYT hakkında her şey...

TYT - Temel Yeterlilik Testi soru ve cevaplarını ÖSYM açıkladı mı?
TYT - Temel Yeterlilik Testi soru ve cevaplarını ÖSYM açıkladı mı?
GİRİŞ 17.06.2019 09:14 GÜNCELLEME 17.06.2019 09:15
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Temel Yeterlilik Testi - TYT oturumu 15 Haziran cumartesi günü ÖSYM tarafından düzenlendi. Üniversite sınavı YKS'nin ilk oturumu olan ve 2 milyondan fazla öğrencinin katılım gösterdiği Temel Yeterlilik Testi soru ve cevapları büyük merak konusu oldu. Peki TYT Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi soru ve cevap kitapçığı yayınlandı mı? Konuyla ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi açıklama yapmazken geçen dönem gibi 17 - 21 Haziran tarihleri arasında TYT soru ve cevapları yayınlanması bekleniyor.

 

 

TEMEL YETERLİLİK TESTİNDE KAÇ SORU SORULDU?

TYT'de Türkçe testinden 40, Sosyal Bilimler testinden 20, Temel Matematik testinden 40, Fen Bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru soruldu.

YKS hakkında bilinmesi gerekenler

 

 

TYT BARAJ PUANI

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin girdiği 2019 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için öğrenciler en az TYT’de 150’yi geçmek yani 15 net yapmak zorunda.

TYT SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takviminde, 2019 YKS sınavının sonuçları 18 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının akabinde tercih dönemi başlayacak. Sonuçlar, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden görüntülenebilecek.

TYT PUAN HESAPLAMA

Türkçe= 3,3 Matematik= 3,3 Sosyal= 3,4 Fen= 3,4 ile çarpıp çıkan sonuca ÖSYM’nin her adaya verdiği 100 taban puan ve OBP’yi ekleyerek (OBP hesabı için diploma notunu 0,6 ile çarpmak yeterli. Örn: 80×0,6=48) TYT yerleştirme puanı hesaplanabilir. 

YKS - TYT SINAV YORUMLARI

YKS ilk oturumlar bugün yapıldı. TYT oturumunda adaylar ter döktü. 2018 LYS Türkçe soruları nasıldı zor mu kolay mıydı?, Yükseköğretim Kurumlar sınavı Sosyal Bilimler soruları nasıldı zor mu kolay mıydı? YKS Temel Matematik soruları nasıldı zor mu kolay mıydı?, 2019 Üniversite sınavı Fen Bilimleri soruları nasıldı zor mu kolay mıydı?

Üniversite adayları Yükseköğretim Kurumlar Sınavı ile ilgili yorumlarını haber7.com'dan paylaşıyor. 

Siz de 2019 YKS sınavı sorularının yorumlarını haberimizin yorum bölümüne yazın milyonlar TYT soruları ve yorumlarını okusun.



YORUMLAR 28
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe'de soru paragrafları çok uzundu ve Türkçe'yi bitirdiğimde saat 11.35'ti. saat 12.10'a kadar Sosyal Bilimleri bitirdim. (Normalde 20 soru olması gereken Sosyal Bilimlerde neden kitapçıkta 25 soru vardı o da muamma) Matematik ve Fen Bilimlerine yaklaşık 15 dk zamanın kalmıştı ben de adeta toto oynayarak tüm soruları ezbere cevapladım. Kısacası Türkçe ve Sosyal Bilimlere verdiğim cevap fena değildi ama Matematik ve Fen Bilimlerinde bahtıma ne çıkarsa artık....
    Cevapla
  • Abdülkerim Baykuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkçede 5 defa okuyup 5 şık arasında kaldım ... #YKS2019 Eywallah ÖSYM
    Cevapla
  • mine 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nsl sınavdı ya millet tepki gösterdikçe ösym zorlaştırıyor.geçen senenin matematiği çok daha basitti.türkçeden 5 şık arasında kalıyrdm ksjsj Fen en basitlerindendi diğerlerine göre.matta 19.soruya geldm baktm 5 dk kalmış ben şok ben iptal . çok teşekkürler ösym emeğimizin karşılığını alırız artık (!)
    Cevapla
  • Zümrüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Açıköğretimden mezun olup universite sinavina girenlere okuldan ekstra bir puan geliyor mu acaba bilen var mi ?
    Cevapla
  • ebru 4 yıl önce Şikayet Et
    geliyo
    Cevapla
  • Emine 4 yıl önce Şikayet Et
    hayır gelmiyor
    Cevapla
  • Ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Geliyor
    Cevapla
  • asdfa 4 yıl önce Şikayet Et
    hayır gelmiyor
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    hayır
    Cevapla
  • kübra 4 yıl önce Şikayet Et
    İlkögretim okulun da girdim sıralar küçücüktü boynum agrıdı iki saat oturunca. Türkçe testini bitirdigimde sınavın bitmesine yarım saat kalmısti.Matematik kolay dı süre yetseydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor