Samsun liseleri kontenjan ve taban puanları! LGS 2019 yüzdelik dilimleri...

Liseye Geçiş Sınavına giren yüz binlerce öğrenci, LGS sonuçlarını öğrendi. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercih süreci merak konusu oldu. Peki Samsun liseleri taban puanları kaç? İşte Samsun'da lise eğitimine geçiş yapacak binlerce öğrenci için nitelikli okulların yüzdelik dilimleri...

GİRİŞ 01.07.2019 10:01 GÜNCELLEME 01.07.2019 10:02

Samsun lise taban ve tavan puanları için heyecan dorukta. 1 Haziran'da gerçekleştirilen LGS'nın sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Öğrenciler, lise taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kendi puanlarını karşılaştırıp tercih yapacaklar. Peki 2019 Samsun liseleri taban puanları ne? Puanına göre iyi bir liseye gitmek isteyen öğrenciler Samsun nitelikli okullar ve yüzdelik dilimlerini merak ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında öğrenci alacak okulların kontenjanları ile geçen yılki yüzdelik dilimleri açıklandı. Bakanlık tarafından, 2019 yılı ortaöğretim kurumları KONTENJAN tabloları ile tercihlerde rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları da paylaşıldı. Öğrencilere rehberlik etmek için tercih rehberleri de hazırlandı.

 

Lise tercihlerini belirlerken Samsun 'daki okulların tavan ve taban puanları kadar LGS yüzdelik dilimlerine dikkat edin. Zaten lise tercihlerinizde önemli olan puanınız değil yüzdelik diliminizdir. Öncelikle e-okul üzerinden yayınlanan Samsun liseleri LGS yüzdelik dilimleri listesinden istediğiniz okulun EYP yüzdelik dilimine bakın. Geçen yıl ilk yüzde 3'lük dilimden öğrenci alan okulların yüzdelik diliminde bu sene de fazla değişiklik olmayacaktır. Bu yüzdelik dilimi içindeyseniz 2.tercihinize yüzdelik diliminize en yakın okulu, 1.tercihinize istediğiniz okulu, 3. 4.v e 5. tercihlerinize geçen yıl yüzde 5'lik dilimden öğrenci alan okullara kadar inip yazabilirsiniz.

Şuan için 2019 Samsun taban ve yüzdelik dilimleri MEB tarafından açıklanmadı. Fakat 2018-2019 dönemi SamsunLGS yüzdelik dilimleri, okul kontenjanları ve liselerin EYP ve EDP yüzdelik dilimlerini aşağıda bulunan tablodan öğrenebilirsiniz..

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”