2019 - 2020 AÖL yeni kayıt tarihi belli oldu! Açık lise kayıtları için...

AÖL yeni kayıt dönemi için Milli Eğitim Bakanlığı takvimi yayımladı. Geçtiğimiz günlerde AÖL 3. dönem sınavına giren öğrenciler yeni kayıt sürecini merak ediyor. Peki açıktan lise okuyanlar için 2019 - 2020 kayıtları ne zaman başlayacak?

2019 - 2020 AÖL yeni kayıt tarihi belli oldu! Açık lise kayıtları için...
2019 - 2020 AÖL yeni kayıt tarihi belli oldu! Açık lise kayıtları için...
GİRİŞ 16.07.2019 18:04 GÜNCELLEME 16.07.2019 18:04

Açıktan lise okuyan öğrenciler, yeni dönemde sınavlara girebilmek için "Kayıt" yaptırmak ve ders seçimi yapmak zorundalar. Kayıt tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır. Toplamda 3 dönem olarak tamamlanan 2019 - 2020 eğitim öğretimin döneminin AÖL kayıt işlemi, 21 Ağustos'ta başlayacak 27 Eylül'de sona erecek. 

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

a) İlköğretim Okulu /Ortaokul mezunu olanlar,

b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, 

ç) Bir yükseköğretim kurumunda ayrılan veya mezun olanlar,

d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a),(b),(c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar, başvurabilir.

AÇIKÖĞRETİMİN LİSE (AÖL) YENİ KAYIT İŞLEMİ NASIL OLUYOR?

AÖL başvuruları, İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılacak.  Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.  Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!