2019 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite yerleştirmeleri...

YKS tercih sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sitesinden öğrenmek isteyen öğrenciler son gelişmeleri merak ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan üniversite sınav sonucu ile birlikte lisans ve önlisans eğitimi almak için ÖSYM tercih ekranına başvuru yapan öğrenciler şimdide YKS tercih sonuçlarını gözünü dikti. Peki yerleştirme işlemleri ne zaman başlayacak? İşte üniversite kayıtları hakkında tüm merak edilenler...

2019 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite yerleştirmeleri...
2019 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite yerleştirmeleri...
GİRİŞ 05.08.2019 10:02 GÜNCELLEME 05.08.2019 10:02

YKS tercih sonuçları için nefesler tutuldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi sitesinde 23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılan YKS tercih başvurularının ardından gözler yerleştirmelere çevrildi. Lisans ve önlisans eğitimi almak için ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzuna göre tercih ekranına başvuru yapan adaylar şimdide YKS tercih sonuçlarını araştırmaya başladı. Geçtiğimiz dönem YKS tercihleri 7-14 Ağustos tarihlerinde alındı 31 Ağustos tarihinde açıklandı. Bu bilgileye dayanarak 2019 YKS tercih sonuçları 16 Ağustos tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından üniversitelerde boş kontenjanlar belirlenecek. Boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

 

 

YKS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

 

 

YERLEŞMEK İÇİN KAÇ PUAN GEREKLİ?

2019-TYT'ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla TYT puanı alan adaylar, yerleştirmede kullanılacak TYT ve YKS puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini İnternet'ten bireysel olarak kendileri yapacaklardır. 2019-TYT'de hiçbir puan türünde 150 veya daha fazla puan alamayanlardan tercih yapmaları söz konusu olmayacaktır.

YKS Yerleşme Baraj Puanı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. 

Kayıt için gerekli olan belgeler;

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Üniversite Kayıt İşlemleri

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.

f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında
gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak cezaevine gönderildi
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek