Öğretmen seminerleri ne zaman yapılıyor? 2019 - 2020 Tarih değişti mi?

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre öğretmen seminer tarihleri belli oldu. 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı kapsamında Remel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Din Öğretimi, Hayat Boyu Öğrenme, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlar ile Bakanlığa bağlı tüm yönetici ve öğretmenlerin katılım sağlayacağı öğretmen seminerleri ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Öğretmen seminerleri ne zaman yapılıyor? 2019 - 2020 Tarih değişti mi?
Öğretmen seminerleri ne zaman yapılıyor? 2019 - 2020 Tarih değişti mi?
GİRİŞ 02.09.2019 16:30 GÜNCELLEME 02.09.2019 16:30

MEB tarafından açıklanan program içerisinde; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, mesleki ve teknik liseler, imam hatip ortaokulları ve liseler, özel eğitim ve rehberlik hizmetleri alanlarında hizmet veren için öğretmen seminerleri yapılacak. 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı kapsamında öğretmen seminerleri 2 Eylül ile 5 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önümüzdeki senelerde seminerler öğretmen isteğine göre şekilleneceğini, öğretmenlerin akredite olan kurumlardan istedikleri, kendini geliştirmek istediği eğitimi alabileceklerini ifade etti. 

 

 

ÖĞRETMEN SEMİNERİNDEN NELERE YER VERİLECEK?

1. Eğitimin niteliğini geliştirmek ve verimliliği arttırmak.

 

 

2. Alan bilgisi ve öğretimi konusunda öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak.

3. Yenilenen öğretim programları hakkında öğretmenlerin bilgilenmelerini ve içeriğini müzakere etmelerini sağlamak.

4. Derslerin işlenişinde uygulanan yöntem ve teknikler, kullanılan öğretim materyalleri ile ölçme ve değerlendirme kriterleri hakkında öğretmenlerin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmalarını sağlamak.

5. Eğitim öğretimde karşılaşılan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek.

6. Eğitim öğretim sürecinin sistemli bir şekilde değerlendirmesini yaparak bir sonraki yıl için ön hazırlık çalışmalarına zemin hazırlamak.

7. Eğitim öğretim uygulamalarındaki iyi örneklerin paylaşılmasını sağlayarak özgün çalışmaları geliştirmek.

8. Öğretmenlerin iş birliği hâlinde derslerin öğretimi ile ilgili yeni öğretim materyalleri hazırlamalarına, geliştirmelerine ve paylaşmalarına destek olmak.

DÖNEM İÇERİSİNDEKİ SEMİNERLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Sonraki seminer ise 1. ara tatil olarak belirlenen 18-22 Kasım tarihlerinde, 2. ara tatil 06-10 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Haziran ayında gerçekleşecek semine tarihinin ise 19-30 Haziran olması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!