2020 LGS sınavı ne zaman? Ekim ayı LGS sayısal ve sözel örnek soruları yayınlandı

8. sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan 2020 LGS - Liseye Geçiş Sınav tarihi belli oldu. İyi bir lisede eğitim almak için sınav hazırlıklarına çok önceden başlayan öğrenciler için LGS sayısal ve sözel örnek soruları yayınlandı

2020 LGS sınavı ne zaman? Ekim ayı LGS sayısal ve sözel örnek soruları yayınlandı
2020 LGS sınavı ne zaman? Ekim ayı LGS sayısal ve sözel örnek soruları yayınlandı
GİRİŞ 31.10.2019 10:53 GÜNCELLEME 31.10.2019 19:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Liseye geçiş yapabilmek için sınava hazırlanan öğrenciler 2020 LGS sınav tarihini araştırıyor.  Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları için yapılan Liselere Geçiş Sınavın (LGS) tarihi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi olarak duyuruldu. Liseye Geçiş Sınavı 7 Haziran 2020 tarihinde düzenlenmesine karar verildi. 

MEB yaptığı açıklama ile liseye giriş sınavı yeni örnek sorularını yayınladı. PDF haline ulaşmak isteyen öğrenciler Google üzerinden araştırma yapmaya başladı. Haberimizde bulunan link ile liselere giriş sınavı örnek sorularının PDF halini indirebilirsiniz.

LGS EKİM AYI ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI İNDİR

Örnek soru kitapçığında, sayısal ve sözel testlerde sorulacak soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi. MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her ay örnek soru kitapçığı yayımlamaya devam edecek.

 

 

 

LGS SINAVLARINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULACAK?

LGS sınavında 8. sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçiş yapmak için 6 çeşit dersten sınava girecek ve sınavlardan aldığı puanların ortalamalarının ardından da puanlarının yettiği liselere tercih yaparak eğitim görmeye başlayacak.

 

 

Soru sorulan dersler şöyle; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Fen Bilgisi.

Birinci oturum Türkiye saati ile 09.30´da ve ikinci oturum 11.30´da başlayacak. Birinci oturumda, 8´inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecek.

2019 LGS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.

Türkçe: 20
T.C. İnkılap: 10
Din Kültürü: 10
İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.

Matematik: 20
Fen Bilimleri: 20 

2020 LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS başvuru tarihi hakkında henüz bir bilgi vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın, geçtiğimiz yılki uygulama takvimi göz önünde bulundurulduğunda;

LGS Başvuru Tarihi 03-14 Nisan 2020

Sınav Giriş Belgelerinin Yayım Tarihi 22 Mayıs 2020 (Öğrenciler ayrıca e-Okul sistemi üzerinden sınava girecekleri yerleri öğrenebilecekler.)

LGS Sınav Tarihi 07 Haziran 2020

Sınav Sonuçlarının İlanı 24 Haziran 2020

Merkezi Sınav ile ilgili tüm detaylar https://www.meb.gov.tr internet adresinde edilecek. Sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde duyurulacak.

YORUMLAR 2
  • abdulkadir 4 yıl önce Şikayet Et
    harika düşünüyorum
    Cevapla
  • yesim 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok saulun yaaa
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı