2020 Dilekçe örneği indir | Dilekçe nasıl yazılır?

Dilekçe, adından da anlaşılacağı üzere dilek yazısı anlamına gelir. Beyaz dosya (A4) kağıdına yazılması gerekilen dilekçe bireysel olarak yazıldığı gibi toplu olarak da yazılabilir. Bu tür dilekçelerin farklı yönü yalnızca isim ve imza sayısının birden çok olmasıdır. Peki bir çok alanda ihtiyaç duyulan dilekçe nasıl yazılır? İşte madde madde doğru dilekçe yazım tekniği ve 2020 dilekçe örneği...

2020 Dilekçe örneği indir | Dilekçe nasıl yazılır?
2020 Dilekçe örneği indir | Dilekçe nasıl yazılır?
GİRİŞ 11.12.2019 14:46 GÜNCELLEME 11.12.2019 14:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dilekçeler herhangi şikayet, talep bildirme gibi durumlarda kişi ve kurum arasındaki iletişimi sağlayan resmi yazılardır. Resmi yazı olmaları münasebetiyle de yazım kurallarına ve üslubuna özen gösterilmesi gerekir. Dilekçeyi gönderen kişinin talebinin ve sorunun dikkate alınıp işleme geçirilmesi için uyması gereken kurallar vardır. 

DİLEKÇE NASIL YAZILIR? KURALLARI NELERDİR?

Madde 1: Çizgisiz ve temiz bir A4 kağıdına yazılmalıdır. Kağıdın arka yüzüne geçilmemeli ihtiyaç durumunda ikinci kağıda geçilmelidir. Kağıt tam boyutta olup kesik ve yırtık olmamalıdır.

Madde 2: Dilekçe kime veya hangi kuruma yazılıyorsa detaylı bir başlık halinde belirtilmelidir.

Madde 3: Kendini tanıtarak devam etmeli sonrasında talep-sorun ne ise kısa ve öz bir şekilde yazılmalıdır.

Madde 4: İlgili kuruma talep ve şikayet belirtildikten sonra saygı ifadeleriyle dilekçe sonlandırılmalıdır. Bu ifade ‘gereğinin yapılmasını arz ederim’ gibi olmalıdır. 

Madde 5: Dilekçe metninin sağ alt köşesine tarih, hemen tarihin altına imza, imzanın altına da isim soyisim yazılmalıdır. 

Madde 6: Metnin sol alt köşesine iletişim bilgileri yazılması da gerekmektedir. Dilekçeler resmi yazılar olduklarından dolayı yasal olarak 30 gün içerisinde kurumlar tarafından dilekçeyi yazan kişilere geri dönülmelidir

 

Madde 7: Son olarak varsa ek bilgiler ve belgeler eklenmelidir.

 

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Belediyeye Dilekçe

Köy Derneğine Dilekçe

Adli Sicil Kayıt Örneği İçin Dilekçe

YORUMLAR 1
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    tarif etmişiniz güzelde,yalnız artık çoğu yer elle yazılma dilekçe kabul etmiyor,daktilo yada bilgisaray yazıcısıyla yazılmış istiyorlar. bi dilekçeyide 300-500 arası yazıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı