ÖSYM DGS sınav takvimini açıkladı! 2020 DGS başvurular ne zaman kılavuzu açıklandı mı?

ÖSYM tarafından düzenlenen, ön lisans ve meslek yüksek okulu öğrencilerinin eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına tamamlamak için gireceği DGS sınav takvimi açıklandı. Dikey Geçiş Sınavına başvurmak isteyen öğrencilerin merakla beklediği DGS sınav kılavuzu detayları, DGS ile ilgili duyurular, sınav tarihleri…

ÖSYM DGS sınav takvimini açıkladı! 2020 DGS başvurular ne zaman kılavuzu açıklandı mı?
ÖSYM DGS sınav takvimini açıkladı! 2020 DGS başvurular ne zaman kılavuzu açıklandı mı?
GİRİŞ 10.03.2020 11:52 GÜNCELLEME 26.03.2020 14:55

2020 yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek olan Dikey Geçiş Sınavı takvimi yayınlandı. Eğitimlerini iki yıllık meslek yüksek okullarında veya ön lisans programlarında tamamlayıp diplomalarını alan ve staj durumu haricinde diğer derslerini geçer not ile tamamlayan adaylar DGS ye girebiliyorlar. Dikey Geçiş Sınavı 4 yıllık bir lisans programına yerleşmenin en kısa yolu olduğundan her yıl ortalama 200 bin aday bu sınava hazırlanıyor. DGS’de öğrenciler 60 Türkçe ve 60 Matematik sorusundan sorumlu tutuluyorlar. DGS, ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen bir sınav olduğundan sınav sonucu girdiğiniz yılda geçerli oluyor. DGS’ye başvuran adaylar için bitirme yılı ve diploma puanı esas alınarak hesaplanan “Önlisans Başarı Puanı” ÖBP” adayların lisans programlarına yerleştirilmesinde önemli bir unsurdur. İşte DGS’ye hazırlanan adaylar için sınav tarihleri ve detayları…

 

2020 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından düzenlenen  Dikey Geçiş Sınavına (DGS) başvurular 13-21 Mayıs 2020 tarihleri arasında başlayacak. Sınava başvurmak isteyen adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesinden başvurularını tamamlayabilirler. Ancak ÖSYM resmi internet sitesinde eğitim bilgisi ve fotoğrafı güncel olmayan adaylar internet üzerinden başvuru yapamayacak. Bu adaylar yaşadıkları bölgede bulunan ÖSYM merkezlerinden bilgilerini güncelleyerek sınava başvurularını tamamlayabilirler.

2020 DGS SINAV TARİHİ

 

Meslek Yüksek okulu ve Ön lisans programlarından mezun olan veya sınava girmek için gerekli kriterleri tamamlayan öğrenciler için DGS 2020 sınavı 5 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak.

DGS SINAV SONUCU TARİHİ

ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 29 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

DGS SINAVI DETAYLARI

Dikey Geçiş Sınavı, adaylar tarafından lisans programlarına yerleşmenin en kolay yolu olarak dikkat çekiyor. ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye yerleşme sınavı YKS' ye her yıl ortalama 2 milyon aday girerken. DGS’ye ise ortalama 250-300 bin aday başvuruda bulunuyor. DGS sınavında adaylara toplam 120 soru için 150 dakika süre veriliyor. Dikey Geçiş sınavına giren adaylar meslek yüksek okullarından ve ön lisans programlarından mezun oldukları bölümlere göre YÖK tarafından belirlenen lisans programlarına başvuruda bulunabiliyorlar.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR

Dikey Geçiş Sınav ücreti ÖSYM tarafından henüz resmi olarak açıklanmamış olsada geçtiğimiz dönem sınav ücreti 120 TL olarak belirlenmişti. DGS’ye başvurmak isteyen adaylar ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden başvurularını tamamladıktan sonra web sitesi üzerinden banka hesaplarıyla veya kredi kartlarıyla ÖSYM Kartlı Ödeme sisteminden ödemelerini gerçekleştirebilirler. İşte DGS sınavına başvurmak isteyen adayların ödeme yapabileceği anlaşmaları bankaların listesi:

Akbank tüm ATM, Şube ve İnternet Bankacılığı
Albaraka Türk tüm ATM, Şube ve İnternet Bankacılığı
Kuveyt Türk  tüm ATM, Şube ve İnternet Bankacılığı
ING Bank tüm ATM, Şube ve İnternet Bankacılığı
Ziraat Bankası sadece Mobil ve İnternet Bankacılığı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"