2020 İOKBS sınavı başvuru tarihleri uzatıldı bursluluk sınavına son başvurular ne zaman?

İlköğretim-Ortaöğretim Kurumları Bursluluk sınavı başvuru tarihi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzatıldı. İOKBS bursluluk sınavına kimler girebilir? sınav için son başvuru tarihi ne zaman bitiyor? İşte bursluluk sınavına başvurmak için gerekli olan kriterler..

2020 İOKBS sınavı başvuru tarihleri uzatıldı bursluluk sınavına son başvurular ne zaman?
2020 İOKBS sınavı başvuru tarihleri uzatıldı bursluluk sınavına son başvurular ne zaman?
GİRİŞ 18.02.2020 11:54 GÜNCELLEME 01.04.2020 15:58

Her yıl düzenli olarak MEB tarafından yapılan İOKBS bursluluk sınavı, başvuru tarihleri Elazığ’da yaşanan depremden etkilenen bölgelerde yarıyıl tatilinin uzaması sebebiyle Türkiye genelinde 24 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldı. İlköğretim 5,6,7,8 ve Orta Öğretim(Lise) 9,10,11 sınıf öğrencilerinin girebildiği bursluluk sınavına başvurular öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda yapılacak. Öğrencisinin bursluluk sınavına girmesini isteyen veliler için başvurular nasıl yapılır? Başvuru tarihleri ne zamana kadar uzatıldı, öğrenciler sınava girmek için hangi şartları yerine getirmeli? İşte İOKBS bursluluk sınavı hakkında araştırılan soruların cevapları...

 

İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURU TARİHLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk  sınavına girmek isteyen öğrenciler için başvuru tarihleri 24 Şubat Pazartesi tarihine kadar uzatıldı.

İOKBS SINAV TARİHİ

 

Her sene düzenli olarak yapılan İOKBS bursluluk sınavı bu yıl 25 Nisan 2020 tarihinde  yapılacak. 

İOKBS BURSLULUK SINAVINA NASIL BAŞVURULUR?

İlköğretim Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavına başvurular öğrencilerin eğitim hayatlarına devam ettikleri okullardan yapılacak. Öğrencisinin sınava girmesine isteyen veliler okul müdürleriyle birlikte başvurularını gerçekleştirebilirler.

İOKBS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İlköğretim( 5,6,7,8) ve Ortaöğretim öğrencilerine(9,10,11) eğitim hayatlarında maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen sınava başvurmak isteyen öğrencilerin bazı başvuru kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor. İşte gerekli kriterler:

Türkiye Cumhuriyeti veya KKTC vatandaşı olmak

Sınıf tekrarı yapmamış olmak

Sınavın gerçekleştiği yıl içerisinde okul değiştirmeye yönelik ceza almamış olmak

Ailenin yıllık olarak kazandığı ücretin, belirlenen yıllık ücretten düşük olması

İOKBS SINAVI DETAYLARI

Bursluluk sınavına hazırlanan öğrenciler için İOKBS sınavı 100 sorudan oluşuyor. Çoktan seçmeli olarak düzenlenecek 100 soru için öğrencilere 120 dakika sınav süresi verilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıkılan köprünün ABD'ye maliyeti belli oldu! Her gün bir servet kaybedecek...
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...