Bakan Selçuk açıkladı: Uzaktan eğitim konuları sınava dahil olmayacak

Koronavirüs önlemleri kapsamında okullar tatil edildi, öğrenciler uzaktan eğitim alacak. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitim konularının sınavlara dahil olmayacağını açıkladı.

Bakan Selçuk açıkladı: Uzaktan eğitim konuları sınava dahil olmayacak
Bakan Selçuk açıkladı: Uzaktan eğitim konuları sınava dahil olmayacak
GİRİŞ 18.03.2020 20:03 GÜNCELLEME 18.03.2020 20:04
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV canlı yayınında soruları yanıtlıyor. Bakan Selçuk "Uzaktan eğitim ile alınan konular sınava dahil olmayacak, yüz yüze eğitimde alınan konular sınava dahil olacak. Sadece okullar açıkken işlenen konulardan sınav olacak" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

 

Biz sınavlar konusunda ertelenmesi konusunda bir karar verecek olursak bizim olasılıklar içinde gördüğümüz bir konu olur. Öğrencilerin gireceği sınavlarda okulların açık olduğu zaman işlenen sorularını sınav paketimiz de var, tüm konuları işleyen soru paketimiz de var. Şu anda bizim erteleme gibi bir konu masamızda yok. Bilim Kurulu ile bağlantılı olarak değerlendiriyoruz. Her koşulda tedbirimizi almamız gerekiyor. 

Uzaktan eğitim ile alınan konular sınava dahil olmayacak, yüz yüze eğitimde alınan konular sınava dahil olacak.  Sadece okul açıkken işlenen konulardan sınav olacak. 

 

 

Uzaktan eğitim için her bir sınıf için her bir ders için olacak. Uzaktan eğitim ile sadece ders olmayacak sanatsal, eğlenceli etkinlikler de olacak.

Öğrenciler bu dersleri izlerlerse ve erişmek isteyeceği her içerik EBA'da var. Sadece uzaktan eğitimle beklentiler karşılanamaz.  20 dakikalık dersler olacak, öğretmenler anlatacak.

(Yaz tatili geç mi başlayacak?) Her türlü senaryo ile çalışmamız var. Her türlü çalışmamız ve altyapımız var. 

Hayat devam ediyor, sükunet içinde, tedbirlerimiz alarak gereğini yaptığımız kanaatindeyim. 

Her hafta etkinlik önerileri yayımlıyoruz. Okulun açıldığı ilk gün teneffüs 40 dakika olacak.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 56
  • Ziya Selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    En azından burada doğru yazmışlar.
    Cevapla
  • nur65 3 yıl önce Şikayet Et
    bir sorum olacaktı?
    Cevapla
  • Son Dakika Eğitim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar nası olacak
    Cevapla
  • Berke 4 yıl önce Şikayet Et
    Cocuklara bulasmis olsada belirti dahi vermeden hemen atlatırlar ama eve geldiklerine buyuklerine bulastiracaklar dolayisiyla evdeki ozellikle yaşı ileri olan ebeveynlerin sagligi tehlikeye girecek..Bu senede 2 ay erken kapatsinlar okullari ne olacak sanki
    Cevapla
  • Sağlıcakla... 4 yıl önce Şikayet Et
    12.sınıf öğrencileri ve mezuna kalanlar mutsuz.Sınavda uzaktan eğitimde verilen konular çıkmayacak deniliyor.Fakat bu konular zaten aylardır çalıșılıyor.Uzaktan eğitimdeki konular yok denildiğinde bu çocuklar uzaktan eğitimi izlemez, çabalar boșa gider.Tabiki okullar nezaman açılır bilmiyoruz ,fakat açıldığında bu konular eba dan çalıșılmıș ve hazır olunmalı.Bu konu bir an önce netleșmeli ve yks ye gireceklere uzaktan eğitimle ,kalan konular iyi bir şekilde verilmeli ve sınavlarda da sorulmalı.Sonra geç kalınır.Bu sadece benim düșüncelerimdir tavsiye değildir.
    Cevapla
  • ziya selçuk 4 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi