KYK burs ödemeleri ne zaman yapılacak? Burs kredi ödemeleri açıklaması geldi!

Üniversitelerde bahar döneminin tatil edilmesinin ardından öğrenciler KYK tarafından yapılan burs ve kredi ödemelerin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu burs ve kredi ödemeleri hakkında konuştu? KYK burs ve kredi ödemeleri tatil boyunca yatmaya devam edecek mi? İşte KYK burs ve kredi ödemeleri açıklaması….

KYK burs ödemeleri ne zaman yapılacak? Burs kredi ödemeleri açıklaması geldi!
KYK burs ödemeleri ne zaman yapılacak? Burs kredi ödemeleri açıklaması geldi!
GİRİŞ 01.04.2020 10:58 GÜNCELLEME 01.04.2020 10:58

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim verilmeyecek. Öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim sistemiyle devam edecek. İsteyen öğrenciler bu dönemde KYK yurtlarında ücret ödemeden kalmaya devam edecek.. Bahar dönemi yarıda kalan öğrenciler için eğitim ve sınavların yaz döneminde yapılması gündeme geliyor. Öğrenciler, KYK burs ve kredi ödemelerinde bir kesinti veya gecikme olup olup olmayacağını sorguluyor. Üniversite öğrencileri tatil döneminde KYK ücretlerini almaya devam edecek mi? Beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. İşte KYK burs ve kredi ödemeleri hakkında yapılan son açıklama…

 

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR!

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu katıldığı canlı yayında burs ve kredi ödemelerinin devam edeceğini açıkladı. Kasapoğlu’nun yaptığı açıklama “ Bursları ve kredileri ödemeye devam edeceğiz. Öğrenciler isterlerse yurtlarda kalabilecekler. Herhangi bir ücret alınmayacak. İsterlerse de gidebileceklerdir.” dedi.

KYK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIYOR?

KYK burs ödemeleri öğrencilerin T.C kimlik numaralarına göre belirlenen tarihlerde hesaplara yatırılıyor. KYK bursların öğrencilerin hesaba geçiş saati aydan aya değişkenlik gösterebiliyor. Bursların ödemeleriyle ilgili net bir saat mümkün olmasada burs ücretleri genellikle 00.00 ile 03.00 saatleri arasında yatırılıyor. Aşağıda bulunan tabloyu inceleyerek T.C Kimlik numaranıza göre KYK burs ödemelerinin hangi tarihte hesabınıza yapılacağı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

T.C. kimlik numarası sıfır ile bitenler ayın altısında

İkiyle bitenler ayın yedisinde
Dörtle bitenler ayın sekizinde
Altıyla bitenler ayın dokuzunda
Sekizle bitenler ayında onunda burslarını tahsil edebilirler.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?