ÖSYM Başkanından çok önemli YKS açıklaması: Mümkün gözükmüyor

ÖSYM Başkanı Aygün, 2.5 milyon adayın gireceği YKS ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Sınavın stadyum ve açık havada yapılmasıyla ilgili "her açıdan mümkün gözükmemektedir" diyen Aygün, "Dolayısıyla sınav, okullarda ve üniversite binalarında yapılacak" ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanından çok önemli YKS açıklaması: Mümkün gözükmüyor
ÖSYM Başkanından çok önemli YKS açıklaması: Mümkün gözükmüyor
GİRİŞ 08.05.2020 13:09 GÜNCELLEME 08.05.2020 13:13
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın stadyum ya da açık havada yapılması iddiasıyla ilgili, "YKS yaklaşık 2.5 milyon adayın gireceği büyük bir sınav. Bu yoğunlukta adayın aynı anda 188 merkezde sınava gireceği düşünüldüğünde stadyum ve açık havada yapılması her açıdan mümkün gözükmemektedir" dedi.

 

Aygün Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için yapılan hazırlıkları A Haber'e anlattı.

Aygün, "ÖSYM olarak çalışma planları yıllık yapıldığı için biz bütün durumlara karşı hazırlıklıyız. Özellikle pandemi dönemi başladığından itibaren hazırlıklarımızı yoğun bir şekilde yaptık. Buna uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. YKS hazırlık süreci diğer sınavlara göre daha yoğun geçen bir süreç. Soruların hazırlanması, basılması, paketlenmesi, nakliyesi ile ilgili tüm planlamalar yapıldı. Hazırlıklarımız sorunsuz bir biçimde devam ediyor" dedi.

 

 

SOSYAL MESAFE NASIL SAĞLANACAK?

Aygün, "188 sınav merkezinde yaklaşık 2.5 milyon adayın gireceği YKS'nin sorunsuz olarak uygulanması için Bilim Kurulu'nun ve Sağlık Bakanlığımızın görüş ve önerileri doğrultusunda gerekli tüm önlemleri alıyoruz" diyen Aygün'ün açıklamaları şöyle:

"Adaylara görevlilerimiz tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacaktır. İsteyen adaylar kendi maskeleriyle de sınava girebilecekler. Dezenfektanını yanlarında getirebilecekler. Salonlar ise sınav süresince havalandırılacaktır.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında kimse okul bahçelerine alınmayacaktır.
Bina girişinde ve içinde adaylarımızın sosyal mesafeyi korumalarını sağlamak için sınav görevlilerimiz tarafından yönlendirilme yapılacaktır. Sınav salonlarında oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacaktır. Salon kapasitesine oranla geçen yıllara göre salonlardaki aday sayısı daha az olacak. Bina ve salon sayısı artışına oranla görevli sayısı da artacak."

Sınav için seyahat etmek durumunda olan adaylar için hangi düzenlemeler planlandı?

İllerde rektörlerimizin başkanlığında, ilçelerde ise kaymakamlarımızın başkanlığında koordinasyon kurulları oluşturuldu. Bu kurullarda valilikler, belediyeler, kaymakamlıklar, milli eğitim müdürlükleri, jandarma komutanlıkları ile ÖSYM sınav koordinatörümüzün koordinasyonunda o il ve ilçede sınavın sorunsuz bir şekilde uygulanması, adayların rahat bir şekilde sınav binalarına ulaşması için gerekli tüm tedbirleri alınacaktır. Toplu ulaşım araçlarının daha sık düzenlenmesi sağlanacaktır. Belediyelerimiz de geçtiğimiz yıllarda adaylarımızın sınav binalarına ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlamıştır. Bu yıl da desteklerini göstereceklerdir. Desteklerinden dolayı tüm paydaş kurumlarımıza da bu vesileyle teşekkür ediyorum. Engelli adaylarımız ayrıca bu konuda belediyelerden yardım ve destek isteyebileceklerdir.

OKULLARDA VE ÜNİVERSİTE BİNALARINDA YAPILACAK

YKS yaklaşık 2 buçuk milyon adayın gireceği büyük bir sınav. Bu yoğunlukta adayın aynı anda 188 merkezde sınava gireceği düşünüldüğünde; stadyum ve açık havada yapılması her açıdan mümkün gözükmemektedir. Dolayısıyla sınav, okullarda ve üniversite binalarında yapılacak.

YORUMLAR 24
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim mi sağlık mı aileler cok endişeli tedirgin virüs kapmasin diye sınav derdi yetmiyor bide virüs sınav ertelenmelidir millet çok korkuyor koskoca hiç kimse mekke medineye gidip taaf etmiyor
    Cevapla
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet artık can derdinde virüs kapabilir ölüm olabilir sınav ertelenmelidirsağlıkönemlidir o zaman maskesiz sınava girelim madem diyorsunuz herşey normale döndü
    Cevapla
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hastalık bile var bulaşıcı virüs göz göregöre millet ölüyor sınav ertelensin söyleniyor 2.milyon öğrenci sözü dinlenilmiyor Rabbim kabuletmesin sınavin acelesi yok ki
    Cevapla
  • Yağmur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bune ya bu öğrenciler virüsü sınav günü kapsa sorumlusu ösymdir Rabbim kabuletmesinöğrenciler ve öğretmenler mafolur
    Cevapla
  • menekşe 3 yıl önce Şikayet Et
    sınava kadar şehirlerin giriş çıkışının açılacağını düşünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri