20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusu ne zaman başlıyor?

Binlerce öğretmen adayının heyecanla beklediği Haziran ayında yapılacak sözleşmeli öğretmen atamasının detayları belli oldu. Sözleşmeli öğretmenlik tercihlerinin ve sonuçlarının tarihleri belli oldu.Peki sözleşmeli öğretmenlik başvuruları hangi tarihte yapılacak? İşte sözleşmeli öğretmenlik kadro dağılımı ve kontenjan listesi….

20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusu ne zaman başlıyor?
20 bin sözleşmeli öğretmen başvurusu ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 15.05.2020 10:38 GÜNCELLEME 15.05.2020 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, Haziran ayında yapılması hedeflenen sözleşmeli öğretmen ataması, kontenjan listesini ve atama takvimini açıkladı. Bu yıl sözleşmeli öğretmenlik başvuruları internet üzerinden tamamlanacak. Bu yıl içerisinde gerçekleşecek atamalarda en çok alım sınıf öğretmenliği kadrosuna yapılacak.  Peki sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ve  tercihleri ne zaman yapılacak? İşte öğretmen adaylarını ilgilendiren 2020  sözleşmeli öğretmen atama takvimi...

 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURU TARİHLERİ!

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için  yayınlanan takvime göre ön başvurular 1 Haziran’da başlayacak ve 12 Haziran’a kadar devam edecek. 2020 yılı Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları 8 Eylül’de ilan edilecek. Sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi;

 

 

KONTENJAN SAYISI VE TABAN PUANLARI!

2020 yılı Haziran ayında yapılacak sözleşmeli öğretmen atamalarında alınacak öğretmen sayısı ve branşlar ;

TABAN PUAN VE KONTENJAN SAYISI İÇİN TIKLAYINIZ

Sınıf Öğretmenliği: 2.831

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 1.801

İngilizce:1.739

İlköğretim Matematik:  1.701

Okul Öncesi Öğretmenliği: 1.518

Rehberlik: 1.373

Türkçe: 1.300

Özel Eğitim: 1.118

Fen Bilimleri: 1.026

Beden Eğitimi: 810

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapmak isteyen adaylar kişisel e devlet kullanıcı adı ve şifreleri ile ilkatama.meb.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekiyor. Giriş yapma işlemini tamamlayan öğretmen adayları, başvuracakları alanı, mezuniyet okul bilgilerini ve formasyon eğitimi bilgilerini eksiksiz olarak doldurmalı. Başvuru formunu dolduran ve sisteme güncel resimlerini ekleyen adaylar başvurularını kaydederek işlemlerini tamamlayabilirler.Başvuru formunuzu çıktısını alarak saklamayı unutmayın.

 

YORUMLAR 1
  • BU MU ADALET! 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Mudurum,4/8 yilini doldurmus ve hizmet puanindan dolayi bir okula yerlesememis bu yuzden ogretmenlige donen okul mudurlerine sinavsiz 2023 yilina kadar okul mudurlugu icin okul tercih hakki vermiyecek misiniz.Bu suna benziyor 4/8 yilini dolduran her ogretmeni sinava tabi tutalim.Basarili olanlar ogretmenlige devam etsin!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı