LGS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? E-okul LGS giriş yerleri ne zaman yayınlanacak?

LGS giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı Liselere Giriş Sınavına hazırlanan öğrenciler tarafından merak ediliyor. Bu yıl koronavirüs sebebiyle ertelenen LGS 20 Haziran’da yapılacak. Peki E-okul Veli Bilgilendirme Sisteminden açıklanacak LGS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? İşte LGS giriş belgesi detayları...

LGS  sınav giriş belgesi yayınlandı mı? E-okul LGS giriş yerleri ne zaman yayınlanacak?
LGS sınav giriş belgesi yayınlandı mı? E-okul LGS giriş yerleri ne zaman yayınlanacak?
GİRİŞ 04.06.2020 14:08 GÜNCELLEME 04.06.2020 14:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Salgın hastalık sebebiyle öğrenciler 16 Mart tarihinden itibaren okullarda yüz yüze eğitim göremiyor. Liselere Giriş Sınavına hazırlanan öğrenciler EBA TV üzerinden yayınlanan dersleri takip ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışma ile EBA TV’de LGS sınavına  hazırlanan 8. sınıf  öğrencileri  için hafta sonu özel yayınları yapılıyor.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilerin içinde bulundukları durumdan etkilenmemesi için her ay  soru destek paketi yayınladıklarını belirtmişti. Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında LGS sınavının nasıl yapılacağına dair ipuçları verdi. Bu yıl Liselere Giriş Sınavı devlet veya özel okul fark etmeksizin öğrencilerin okuduğu okullarda gerçekleşecek. Koronavirüs sebebiyle öğrenciler sınav anında ihtiyaç duyabilecekleri su, dezenfektan ve peçeye ile sınava girebilecek. LGS sınavı öncesi öğrencilere eldiven ve maske dağıtımı yapılacak. Peki LGS sınav giriş belgesi ne zaman, nasıl açıklanacak? İşte 2020 LGS sınavı hakkındaki detaylar...

 

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

LGS sınavına girecek öğrenciler için sınav giriş yeri, salon bilgisi sınavdan en az 7 gün önce e-Okul Veli Bilgilendirme sisteminden açıklanacak.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı canlı yayında” Sınav giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınav günü, sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numaralarına göre masalarına bırakılacak.”dedi.

LGS SINAVINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER!

Geçerli kimlik belgenizi en geç sınavdan 1 gün önce veliniz ile birlikte kontrol ederek hazır bulundurulmalı.

 

-Geçerlik kimlik belgesinde 15 yaş nedeniyle fotoğraf bulundurması gerekenler gerekli değişikliği süreçten dolayı yapamamaları göz önüne alınarak fotoğraflı geçerli kimlik belgesi şartı aranmayacaktır.

-Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sadece bir veliniz ile birlikte sosyal mesafe kurallarına uyarak, sınav günü en geç saat 09:00'da kendi okulunuzda hazır bulunmanız gerekmektedir.

2020 LGS SINAVI NASIL YAPILACAK?

Koronavirüs sebebiyle bu yıl 20 Haziran tarihinde yapılacak Liselere Giriş Sınavında tedbir amaçlı bazı önlemler alınacak. Öğrenciler ulaşım sıkıntısı yaşamaması için kendi okullarında sınava girecek. Sınavlara gelen öğrenci ve velilere dezenfektan uygulaması yapılacak ayrıca öğrenci,velilere ve sınavda görevli personellere ücretsiz maske dağıtılacak.Öğrenciler, önceden dezenfekte edilmiş binalara maskeleri takılı halde, bekletilmeden sosyal mesafe korunarak, sırayla alınacak.Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabilecek. Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacak. Öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine izin verilmeyecek.

15 HAZİRANA KADAR BAŞVURU YAPILABİLİR!

Mücbir sebepten (nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi) başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine 15 Haziran 2020 tarihine kadar başvuru yapacaklardır. Dilekçeler sınav öncesinde oluşturulacak Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından incelenecek. Başvurusu uygun görülen öğrencilerin sınavına katılmaları sağlanacak.

 

YORUMLAR 2
  • lgs öğrencisi 3 yıl önce Şikayet Et
    korkuyorum ama aslınsa iyi oldu kontenjan artırıldı, sadece ilk dönem vs. gibi konulardan şanslıyız umarım benim de herkesin de sınavı iyi geçer başarılar dilerim <3
    Cevapla
  • 2020 LGS KURBAN 3 yıl önce Şikayet Et
    bende korkuyorum kontenjan arttı ama yüzdelik dilim düşųrsünler bide yoksa hiç bir yere giremeceğiz çoğumuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü