Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor

21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması hedefi ile program çeşitliliğine giderek çok çeşitli alanlarda eğitim veren Anadolu imam hatip liseleri şimdi de teknoloji alanında eğitime adım atıyor.

Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor
Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor
GİRİŞ 13.06.2020 13:42 GÜNCELLEME 13.06.2020 13:42
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması hedefi ile program çeşitliliğine giderek çok çeşitli alanlarda eğitim veren Anadolu imam hatip liseleri şimdi de teknoloji alanında eğitime adım atıyor. İstanbul/Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak "yeni ortaöğretim tarasarımının" ilk defa pilot olarak uygulanacağı okulda teknoloji ve fen lisesi programları uygulanacak. "Gelecek Teknolojide, Teknoloji Geleceğin Okulunda" şiarıyla açılan okulda her iki programdaki öğrenciler de oluşturulacak teknoloji programında yer alabilecekler. LGS sınavı sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile 90 erkek öğrenci İngilizce hazırlık sınıfına alınacak. Ara sınıflara öğrenci alımı yapılmayacak. Okulun öğrenim süresi hazırlık İngilizce ve 4 yıl olacak.

ÜÇ DİLDE İLETİŞİM BECERİSİYLE DÜNYAYA AÇILIYOR

Hazırlık sınıfında öğrenciler İngilizceyi dilin dört temel becerisine göre Türk ve yabancı öğretmenler eşliğinde "aracı dil-siz" eğitim yaklaşımıyla uluslararası düzeyde öğrenme imkanına sahip olacaklar. İngilizce ile beraber Arapça ve isteğe bağlı olarak Çince yada Japonca dillerinden birini öğrenme imkanı sunulmaktadır. Dilin daha iyi öğretilebilmesi adına yurt içi ve yurt dışı dil kampları ve "Tutarial" sistemle birebir eğitim uygulaması yapılacak.

BİLİM VE TEKNOLOJİDE ÖNCÜ NESİLLER

Hazırlık sınıfından itibaren başlayacak olan teknoloji eğitimimizde tasarım, ileri robotik, nesnelerin interneti, yazılım teknolojileri, yapay zeka, havacılık ve uzay teknolojileri gibi dersler bulunuyor. Teknoloji eğitimimizin temeli proje tabanlı öğrenmeye ve bilim mentörleri eşliğinde takım çalışmalarına dayanmaktadır. Programın sonunda öğrencimizin kendi projesini yapabilir düzeye gelmesi hedefleniyor. Fen lisesi programımızda STEM eğitim modeli hayata geçirilecek olup öğrenciler üst düzey laboratuvar deneyimi gerçekleştirebilecekler. Fen ve teknoloji alanlarında üniversiteler ve teknoloji kurumlarıyla yürütülen iş birliğiyle danışmanlık ve eğitim desteği alınacak.

OKULUN ÖZEL İMKANLARI

Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi, barınma/yurt imkânı, ferah yemekhanesi, kafeteryası, tam donanımlı spor salonu, 250 kişilik konferans salonu, mescidi, nitelikli kütüphanesi ve özgün laboratuvar ve atölyeleriyle gelecekteki öğrencilerini bekliyor.

YORUMLAR 8
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Oğlumun ilk tercihi olacak. Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Deliveli 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızlar hemen cinsiyet ayrımcılığı yapıyonuz,bi durun bebek bi doğsun bakalım inşallah...kız versiyonuda olur...
    Cevapla
  • Şengül Akkaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Özlenen harika bir model inşallah maksat hasıl olur ve yaygınlaşır ve tabiki kızlarımızı da kapsar
    Cevapla
  • Osas sass 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaw sadece erkeği geçin neden İSTANBUL!!!
    Cevapla
  • Member 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen neden sadece erkeklere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti