DGS ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı geç başvuru tarihleri (ÖSYM)

Ön lisans programlarından mezun olan veya mezun olma şartlarını yerine getiren adaylar DGS sınavına katılarak 4 yıllık bölümlere geçiş yapabiliyor. DGS sınavına hazırlanan adaylar 2020 DGS ne zaman? sorusunun yanıtını araştırıyor. Dikey Geçiş Sınavı başvuruları yapıldı. İşte ÖSYM tarafından açıklanan DGS geç başvuru tarihi ve DGS sınav tarihi…

DGS ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı geç başvuru tarihleri (ÖSYM)
DGS ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı geç başvuru tarihleri (ÖSYM)
GİRİŞ 24.06.2020 14:09 GÜNCELLEME 24.06.2020 14:09

ÖSYM tarafından güncellenen takvim ile birlikte DGS sınav tarihleri belli oldu. Lisans programlarında eğitimlerini sürdürmek isteyen adaylar 9-17 Haziran tarihlerinde başvurularını gerçekleştirdi. DGS sınavında başarı sağlayan adalar YÖK tarafından açıklanacak listeye göre istedikleri üniversitelere  başvuru yapabilecekler. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için DGS geç başvurunun yapılacağı tarihi duyurdu. Peki DGS sınavı ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İşte ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimi….

DİKEY GEÇİŞ SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM salgın hastalık sebebiyle 2020 yılında düzenlenecek bazı sınavların tarihlerinde değişikliğe gitti. Bu kapsamda Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 9 Ağustos Pazar günü yapılacak.

DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU!

9-17 Haziran tarihleri arasında yapılan DGS başvurularını kaçıran adaylar için ÖSYM geç başvuru tarihlerini duyurdu. Dikey Geçiş Sınavı geç başvuru işlemleri 3 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayınlanan  takvimine göre DGS  sınav sonuçları 9 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

DGS'DE KAÇ SORU SORULUYOR?

Dikey Geçiş Sınavına her yıl ortalama 250 - 300 bin kişi başvuru yapıyor. Sınavda öğrencilere DGS Türkçe (60), DGS Matematik (60) olmak üzere toplam 120 soru yöneltiliyor. Soruların çözümü için öğrencilere 150 dakika süre veriliyor. Sınavda uygulanacak test ile lisans eğitimde başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerisinin ölçülmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı