2020 Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması: YKS 2 yıllık ve 4 yıllık üniversiteler…

Üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları YKS sınavına katılan adaylar tarafından şimdiden araştırılmaya başlandı. YKS sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin tercih maratonu başlayacak.YÖK atlas tercih robotu ile üniversite tavan ve taban puanlar, başarı sıralaması görüntülenebiliyor. İşte 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları

2020 Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması: YKS 2 yıllık ve 4 yıllık üniversiteler…
2020 Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması: YKS 2 yıllık ve 4 yıllık üniversiteler…
GİRİŞ 07.07.2020 11:58 GÜNCELLEME 07.07.2020 11:58

Üniversite sınavı 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Sınavın bitmesinin ardından adaylar tercih etmeyi düşündükleri üniversite taban puanları ve başarı sıralamalarını araştırmaya başladı. Tercih dönemi öncesi puanlar hakkında fikir sahibi olmak isteyen üniversite adaylarına Yükseköğretim Kurumu tarafından hazırlanan YÖK Atlas tercih robotu yardımcı oluyor. YÖK Atlas adaylara şehir, üniversite türü, burs ve öğretim türüne göre detaylı arama imkanı sağlıyor. Peki üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları ne zaman açıklanacak? 2020 2 yıllık ve 4 yıllık üniversitelerin taban puan puanları belli oldu mu? İşte tercih dönemi öncesi dikkat edilmesi gerekenler…

 

2 YILLIK VE 4 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI!

Üniversite sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken 2020 üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları henüz açıklanmadı. 2019 yılına ait taban puanı ve başarı sıralamalarına YÖK Atlas tercih robotu üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

 

ÜNİVERSİTE TABAN VE TAVAN PUANLARI GÖRÜNTÜLEME

YÖK tarafından hizmete açılan Atlas tercih robotu sayesinde adaylar Lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan veya taban başarı sırası bilgilerine ulaşabiliyor. Ayrıca tercih robotu adaylara  son 4 yılın taban başarı sırası, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sağlıyor. ’’Puan Türü Seçin’’ alanını doldurarak istediğiniz üniversitenin taban ve tavan puanlarını görüntüleyebilirsiniz. 

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

Tercih etmeyi düşündükleri üniversite ismini “Üniversite Seç” kutucuğuna yazan adaylar o üniversitedeki 4 yıllık  lisans programları listesine erişebilir. Detayları görmek isterseniz programın üstüne tıklayabilirsiniz.

Eğitim almak istedikleri bölüm  konusunda kararsız olan adaylar “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinde  bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilir. 

YKS SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonuçları 28 Temmuz Salı günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını T.C kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi