MEB okullarda ders saatinde değişiklik! Hibrit eğitimde 3 gün okul 3 gün uzaktan eğitim!

MEB Bakanlığı salgın hastalık sebebiyle okullarda uygulanacak 4 eğitim modeli üstünde duruyor. En çok konuşulan hibrit eğitim modelinin nasıl uygulanacağı merak ediliyor. Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada hibrit eğitim modelinde okul ders saatlerinin azalacağını ve öğrencilerin dönüşümlü olarak okula gideceğini açıkladı. İşte MEB Bakanlığı tarafından okullarda uygulanması planlanan eğitim modelinin detayları...

MEB okullarda ders saatinde değişiklik! Hibrit eğitimde 3 gün okul 3 gün uzaktan eğitim!
MEB okullarda ders saatinde değişiklik! Hibrit eğitimde 3 gün okul 3 gün uzaktan eğitim!
GİRİŞ 27.07.2020 15:58 GÜNCELLEME 27.07.2020 15:58
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Okullarda uygulanması üzerinde çalışan hibrit eğitim modelinin içeriği veliler ve öğrenciler tarafından araştırılıyor. Salgın hastalık sonrası okulların açılması ve alınacak önlemler merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk okullarda uygulanacak eğitim modeline dair açıklamalar yaptı. Okullarda uygulanabilmesi için çalışılan “ hibrit eğitim” ile bilgiler veren Bakan Selçuk okullarla ilgili kararın hastalığın seyrine göre ve Bilim Kurulu önerileriyle karar vereceklerini belirtti. İşte yeni eğitim dönemi öncesi üzerinde çalışılan hibrit eğitim modeli...

 

HİBRİT EĞİTİME GÖRE DERS SAATLERİ KISALACAK!

MEB Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada hibrit modelde yüz yüze ve uzaktan eğitimin bir arada verileceğini ifade etti. Matematik, Türkçe ve Fen Bilimleri gibi temel derslerin okullarda yüz yüze verileceğinin altını çizen Selçuk Coğrafya, Beden Eğitimi, Tarih, Hayat Bilgisi gibi derslerin uzaktan eğitim ile verileceğini söyledi.  Bakan Selçuk “ Haftalık 40 saat olan ders saatleri düşürülecek. Ders saatlerinin 20 saat olması üzerinde duruluyor. “dedi.

“SINIFLAR İKİYE BÖLÜNECEK”

Açıklamasının devamında okullarda sınıfların ikiye bölüneceğini belirten Selçuk “Bir grup pazartesi, çarşamba, cuma bir diğer grup ise salı, perşembe, cumartesi günleri okula gidecek.”dedi. Vaka sayısı kaç olursa açacaksınız sorusu yöneltilmesi üzerine Selçuk kendileri için rakam olmadığını vurgulayarak Bilim Kurulu tavsiyelerini dikkate alacaklarını belirtti.

 

 

UZAKTAN EĞİTİM EBA TV ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

Salgın hastalık nedeniyle 21 Mart tarihinden itibaren öğrenciler eğitimlerini uzaktan eğitim ile sürdürmüştü. Bakan Selçuk okulların açılmaması durumunda eğitimin uzaktan eğitim ile devam edeceğini vurguladı. Gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Selçuk “ Bu konuda bir tecrübemiz oluştu. EBA’ya eklenecek ve çıkarılacaklar, derslerin nasıl verileceğine ilişkin yeniliklere çalışılıyor. Aynı zamanda internet ve EBA’ya ulaşımda zorlananlar, kendisine ait bir odası olmayan çocukların buradan nasıl yararlanabileceğine de bakıyoruz.” dedi.

BİLİM KURULU TAVSİYESİYLE VERİLECEK!

Bakan Selçuk okulların açılıp açılmayacağı, açılırsa nasıl olacağı gibi konularda pandeminin seyrine göre Bilim Kurulu takviyeleri doğrultusunda karar vereceklerini ifade etti. BakanSelçuk “ "Vaka sayısı kaç olursa açacaksınız?" sorusuna yanıt vererek "Bizim için bir rakam yok. Bilim Kurulu’nun tavsiyesine uyacağız. Ama her türlü ihtimale karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz. Birkaç senaryo üzerinde duruyoruz" dedi. 

MEB 2020-2021 EĞİTİM TAKVİMİ 

2020-2021 eğitim yılında okullar 31 Ağustos Pazartesi günü açılacak. 

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak.

22 Ocak 2021 Cuma günü birinci dönem sona erecek. 

Yarıyıl tatili 25 Ocak 2021 tarihinde başlayacak, 5 Şubat 2021 tarihinde sona erecek.

2020-2021 eğitim yılında ikinci dönem  8 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak.

İkinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021 tarihinde yapılacak.

Okullar 18 Haziran 2021 tarihinde sona erecek.

YORUMLAR 32
  • E.B 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurtta kalan çocuklar ne olacak kızım liseye başlayacak
    Cevapla
  • E.B 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurtta kalan çocuklar ne olacak
    Cevapla
  • Ayhan ÇAM 3 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Okulların açılması güzel ama okulda her,önlem alınıyor fakat ulaşım ben sultanbeylide oturuyorum devlet okulunda okuyan çocukların çoğu servis kullanmıyor otobüslerde çok kalabalık bunun için ne yapilabilir
    Cevapla
  • Cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden kimse yurtta kalan öğrenciler için bir haber yapmıyor ben yurtta kalan bir öğrenciyim uzaktan eğitimi nasıl yapacağım.
    Cevapla
  • Necla 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, devlet okulları 3 gün eğitim verecek, özel okullar haftanın 5 günü eğitim eğitim verecek. Bu haksızlık değilmi? Benim yiğenim haftanın 5 günü tam gün olarak yüzyüze eğitim alıcak, benim çocuğum haftanın 3 günü 20 saat yüzyüze eğitim alıcak. O zaman özellerde 3 gün 20 saat eğitim versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi