YKS birincileri başarılarının sırrını anlattı

Son dakika haberi: Yüz binlerce öğrencinin beklediği haber geldi, YKS sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Aygün de birincileri duyurdu. Tam puan yapan öğrenciler duygu ve düşüncelerini anlattılar.

YKS birincileri başarılarının sırrını anlattı
YKS birincileri başarılarının sırrını anlattı
GİRİŞ 27.07.2020 20:47 GÜNCELLEME 27.07.2020 20:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Yüz binlerce kişinin beklediği haber geldi. Üniversiteye giriş sınavı YKS'nin sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, YKS'nin 3 oturumunda birinciliği paylaşan adayların illerini açıkladı. 

 

 

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından, YKS sonuçlara ilişkin bilgi paylaştı. YKS'nin Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum ve Nevşehir'den 5 adayın birinciliği paylaştığını açıklayan Aygün, Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumunda da 5 birincinin, sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya'dan çıktığını belirtti. Aygün, Yabancı Dil Testi'nde (YDT) ise 4 adayın İstanbul, 1 adayın Niğde'den birinciliği paylaştığını bildirdi. Aygün, birinciliği paylaşan adayları tebrik etti.

KAĞAN ÖZDEMİR: İNANDIM VE BAŞARDIM 

 

 

Nevşehir'deki özel bir okulda fen lisesi öğrencisi olan Hüseyin Kağan Özdemir (18), Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT), 500 tam puanla Türkiye birinciliğini elde etti. Hayalinin Tıp Fakültesi'nde okumak olduğunu belirten Özdemir, "Kendime inanmayı bırakırsam, kaybedeceğimi biliyordum. Hep inandım ve başardım" dedi.



Binlerce öğrencinin ter döktüğü YKS sonuçları açıklandı. Nevşehir'deki özel bir kolejde eğitim gören Fen Lisesi öğrencisi Hüseyin Kağan Özdemir, TYT alanında 500 tam puanla Türkiye birinciliğini elde eden 5 kişiden biri oldu.  120 sorudan sadece bir Türkçe sorusunu yanlış cevaplayan Özdemir, sınav sonrasında soruları incelediği zaman iyi bir sonuç beklediğini, ancak Türkiye birinciliğinin kendisi için güzel bir sürpriz olduğunu söyledi. Öğretmen ailenin iki çocuğundan biri olan Hüseyin Kağan Özdemir, başarısında emeği geçen başta ailesi ve öğretmenleri olmak üzere herkese teşekkür etti.

'SONUCU GÖRDÜĞÜM GİBİ ANNEME SARILDIM'

Sınav sonuçlarını, akraba ziyaretleri yapmak için geldiği Bursa'da öğrendiğini belirten Hüseyin Kağan Özdemir, "Sınav çok güzel geçti ama benim için stresliydi. Ama içimden de bu kadar iyi yapacağım geliyordu. Sonuçlar açıklandığın çok sevindim. 119 net yaptım. 1 yanlış yapmışım. 5 kişi birinci olduk. Benimle birlikte herkes 1 soru yanlış yapmış sanırım. Ben birinci olmayı düşünüyordum. Onun için full çekmem gerektiğini biliyordum. Ama 1 yanlışla da 1’inci olunuyormuş. Soruyu hatırlamıyorum ama Türkçeden 1 yanlışım var. Sonuçlar açıklandı hemen bakalım diye sabah ailem uyandırdı. Sonuçları görür görmez çok sevindim. Sonra ilk anneme sarıldığımı hatırlıyorum. Daha sonra yakınlarım, arkadaşlarım ve öğretmenlerim aramaya başladığında 1’inciliğin ne kadar değerli olduğunu görmüş oldum" dedi.

'DOKTOR OLMAK İSTİYORUM'

Sosyoloji ve Tıp alanında ilerleyeceğini belirten Özdemir, "Tıp okuyarak  doktor olmak istiyorum. Sosyolojiye de ilgim var. Belki ikisini de birlikte okuyabilirim. Öyle bir seçeneğim vardır umarım. Sınav gününe kadar bazen inişler olsa da inancım yüksekti. Kendime inanmayı bırakırsam, kaybedeceğimi biliyordum. Hep inandım ve başardım. Kendim için gurur olan kısmı benim için çok önemli değildi. Ben sadece 1’inci olmak istiyordum. Ama ailemin ve sevenlerimin mutluluğunu görünce beni ayrıca gururlandırdı" ifadelerini kullandı.

'MESLEKTAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Oğlunun Türkiye birinciliği elde etmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten baba Mahir Özdemir, eşinin ve kendisinin de matematik öğretmeni olduğunu belirterek, "Oğlumun birinci olması beni bir baba olarak çok mutlu etti. Katkıda bulunan meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Duygularımı tarif edemiyorum, çok mutluyum. Çok fazla bir şey söylememize gerek yoktu. Kendisi zaten sorumluluğunu bilen bir öğrenciydi. Çalışıyordu ama bizler de nasıl planlı çalışması gerektiği konusunda yardımcı oluyorduk. Onun haricinde tamamen başarı kendisine ait. Kendisi planladı ve kendisi çalıştı. Kendisinin hakkında bir hayalim yoktu ama kendisinin bütün kararını destekliyorum" diye konuştu.

GÜRKAN İNAL: ÇOK ŞAŞIRDIM

TYT sınavından 500 tam puan alan Gürkan İnal, şunları söyledi:

Üniversite sınavında bir derece bekliyordum ama bu kadarını beklemiyorum, açıkçası gördüğümde çok şaşırdım ve bir o kadar da mutlu oldum.

Henüz üniversite tercihime karar vermedim, ancak bölüm tercihim Bilgisayar Mühendisliği veya Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden yana olacak. Okulumun ve verdiği çok yönlü eğitimin bu başarıda etkisi büyük. 

EBRAR KARAKAYA: AİLEMİN GÜVENİNİ HİSSETMEK GÜVENİMİ ARTIRDI

Kütahya'da YKS 2020 ÖSYM Yerleştirme sonuçlarına göre, Ebrar Karakaya isimli öğrencinin YKS Dil İngilizce sınavlarında soruların tamamını doğru yanıtladığını bildirildi.

Karakaya, sınava düzenli ve planlı çalışarak hazırlandığını ifade etti. Karakaya, "Başarılı olmak için öğrenciler sınava hazırlık sürecinde kaygı yaşamamalı. Heyecan yapmadan, sakin şekilde, kendilerine güvenerek sınava girmeleri gerekiyor. Ailemin ve çevremdekilerin bana güvendiğini hissetmek, benim de kendime olan güvenimi arttırdı. Sınavda da sakin şekilde soruları cevapladım ve başarıya ulaştım" diye konuştu.

Karakaya'nın öğretmeni Musa Dağ, öğrencisinin başarısından onur ve gurur duyduğunu dile getirdi.

Genel olarak ÖSYM sonuçlarından da memnun olduğunu söyleyen İngilizce öğretmeni Musa Dağ, emeği geçen tüm öğrencilerine ve velilerine teşekkür etti.

EREN ŞEN: EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALDIM

YDT Türkiye birincisi Niğde’nin Fen Lisesi öğrencisi Eren Şen oldu.

Birinci olan Eren Şen’in hedefi ise Elektrik Elektronik Mühendisi olmak. Annesi öğretmen, babası da mühendis olan Türkiye birincisi Eren Şen; “Bu başarı çok çalışmanın ürünü. Emeğimin karşılığını aldığımın kanaatindeyim” dedi.

YDT Türkiye birincisi olan Eren Şen’i İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar makamında ağırladı. Öğrenciye cumhuriyet altını ve plaket veren Yaşar, Eren Şen’in başarısıyla Niğde’yi gururlandırdığını söyledi. Milli Eğitim Müdürü Yaşar; "Niğde’miz geçmişten bu yana eğitim öğretim konusunda hep 'aydınlar kenti' olarak anılmaktaydı. Üniversite sınavında biz aydınlar kenti olmayı sürekli tescilledik. Geçtiğimiz yıllarda bir öğrencimiz Türkiye birincisi olmuştur. Biz her sene bir birinci çıkaracağız diye beklerken sağ olsun Eren Şen öğrencimiz bize bu huzuru yaşattı. Kendisine teşekkür ederim. Bizleri gururlandırdı. Dilde Türkiye birincisi TYT’de Türkiye 6’ncısı sayısalda da Türkiye 21’incisi olarak bizi gururlandırdı, ilimizi gururlandırdı” dedi.

Üzerinde emeği olan öğretmenlerine ve ailesine teşekkür eden Eren Şen ise "Bu başarı çok çalışmanın ürünü. Emeğimin karşılığını aldığımın kanaatindeyim. Herkesin kendi çalıma yöntemini bulması lazım. Ben kendiminkini bulduğum için başarılı olduğumu kanaatindeyim. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği okumak istiyorum” diye konuştu.
Anne Naile Şen ise “Oğlum çocukluğundan beri planlı program bir çalışma içerisindeydi. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerine teşekkür ederim. Tüm okullara mutlulukla gitti, sevgiyle gitti. Öğretmenlerimiz büyük emek verdi ve emeklerinin karşılığını aldılar” ifadelerini kullandı.

DENİZ AYDEMİR: BAŞARININ SIRRI PROGRAMLI ÇALIŞMAK

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Yusuf Ziya Öner Fen Lisesinde yatılı okuyan 18 yaşındaki Deniz Aydemir, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Aydemir, birinci olmanın kendisine de sürpriz olduğunu, sabah sınav sonucuna bakınca çok mutlu olduklarını söyledi.

"ÜÇ YILDA BİR ŞEHİR DEĞİŞTİRİYORDUK"

Sınava "not alarak" çalıştığını anlatan Aydemir, şunları kaydetti:

"Annem babam memur olduğu için üç yılda bir şehir değiştiriyorduk. Yusuf Ziya Öner Fen Lisesini de sınavla kazanmıştım, yatılı okudum. Not alarak, planlı çalıştım. Başarımın sırrı program yaparak çalışmak. Günlük, haftalık program yaptım. Gün içinde ne yapacağımı biliyordum. Deneme sınavlarında yaptığım yanlışlara tekrar dönüyordum. Neden yanlış yaptığımı araştırıyordum. Böyle olunca netlerim arttı. Yanlış yaptığım zaman moralim bozulmadı, aksine neden yanlış yaptığımı fark edip, sorunu çözüyordum."

Aydemir, Boğaziçi Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği bölümü okumak istediğini, hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Annesi Edebiyat Öğretmeni Yeliz Aydemiz ise oğlunun düzenli çalıştığını, hiç müdahale etmediklerini anlattı.

Ders çalışma planını oğlunun yaptığını aktaran Aydemir, "Kendisi başardı ama derece yapacağını tahmin ediyorduk, çok mutluyuz." dedi.

"LİSEYİ DE DERECEYLE KAZANMIŞTI"

Okulun Müdürü Nuray Özcan ise sınavda Türkiye'de ilk bine giren 15 öğrencileri olduğunu, fen lisesi olmasına rağmen İngilizce'den 9'uncu olan öğrencinin de kendi okullarından çıktığını anlattı.

Deniz'in, liseyi de dereceyle kazandığını, yatılı okuduğunu hatırlatan Özcan, "Çok saygılı efendi, arkadaşlarıyla paylaşımcı bir öğrenciydi. Derece alması bizi çok gururlandırdı." dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 13
  • Özlem 3 yıl önce Şikayet Et
    Gençlerimizin başarılarını tebrik ediyorum.planli çalışan her zaman kazanıyor.Niğde'mizin birincisi ne de tebrikler, başarılar...
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler yollarida bahtlarida acik olsun. inşallah ulkemizin guzide ilim ve bilim adamlari olurlar
    Cevapla
  • Ysn 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsan tek kanatla uçamaz eğer uhrevi hayatıda başarılı ise yolları her daim açık olur hem dünyasını hemde ahiretini kurtarmış olurlar.
    Cevapla
  • Allah'ın Kulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence de çok abartmaya gerek yok ..ben de iyi bir derece ile ÖSS de iyi puan aldım ama geriye dönüp baktığımda hayatımın içinde sadece bir nokta gibi unutulup gidiyor ... hayatın içinde o kadar çok başarmamiz gereken o kadar çok şey varki birini başarırken bir şeyleri hep kaçırıyoruz ya da hayat denen sarmalın içine gark olup silinip gidiyoruz ...hey gidi dünya ...seni anlamak ne zor ( hayat kolay değilmiş )
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin annesi veya babası öğretmen ,öğretmenler birazda gariban halkın çocuklarına kendi çocukları kadar ilgili olsalareminim bu çocuklar kadar başarılı çocuklar çıkar.öğretmenler yılın 3 te birini tatil yapınca kendi çocuklarını yetiştirmişler kısacası bu.
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç alakasi yok her şey çocukta bitiyor benim eşimde öğretmen ama kızıma bir kerr olsun ders çalış dememiştir çocuk sorumluluklarını biliyor sistemli çalışıyor kendine bir hedef belirledi hedefine ulaşmak için çabalıyor iyi bir derece yapacağına inanıyorum
    Cevapla
  • Serbay 3 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın ama öğretmenler kadar hergün kaç çocuğa bakabilir yada dayanabilirsiniz hepsi farklı karakter farklı huylar sahip bir daha düşün yorumunuzu öyle yapın lütfen
    Cevapla
  • Bir öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlerin ne kadar çalışıp çalışmadığını öğrenciler için ne yapıp yapmadığını bilemezsiniz genelleme yapmayın lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Süleyman Soylu sessizliğini bozdu! 3 isme tepki gösterdi