AÖL sınav sonuçları açıklandı 2020 MEB AÖL (Açık lise) öğrenci girişi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın AÖL sayfasında açıklandı; Açık lise sınav itirazı nasıl yapılır sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı cevap verdi.

AÖL sınav sonuçları açıklandı 2020 MEB AÖL (Açık lise) öğrenci girişi
AÖL sınav sonuçları açıklandı 2020 MEB AÖL (Açık lise) öğrenci girişi
GİRİŞ 21.08.2020 09:59 GÜNCELLEME 21.08.2020 09:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Açık Öğretim Lisesi ikinci dönem sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde yayımlandı. Sınav sonuçları, 26 günün ardından belli olmasının ardında sınava giren öğrenciler puanlarını görebilme durumuna sahip. Milli Eğitim Bakanlığı yapılan sınava dair mazeret sınavı yapılmayacağını önceden açıklamıştı.

 

 

AÖL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

AÖL 2.dönem sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığına bağlı aolweb.aol.meb.gov.tr adresinde erişime açılacak. Öğrenciler "Güvenlik Kodu", "TC kimlik numarası" ve "Şifre" bilgilerini doğru bir şekilde girerek "Sınav Sonuç Sorgulama" ekranından sonuçlarını görüntüleyebilecek.

 

 

AÖL Sınav Sonuçları

AÖL SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

MEB AÖL kılavuzu içerisinde yer alan bilgiye göre öğrenciler aldıkları puana göre itiraz edebilme hakkına sahiptir. Peki, sınav sonuçları nasıl itiraz edilir? Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır. Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlara İtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınavlarla ilgili olarak yapılacak tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilan ettiği esaslara göre yapılacaktır.

MEB AÖL 2020-2021 KAYIT TAKVİMİ!

2020-2021 AÖL 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 24 Ağustos-9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

2020-2021 AÖL 1. Dönem Sınavı Giriş Belgeleri 2 Aralık 2020 tarihinde yayınlanacak.

2020-2021 AÖL 1. Dönem Sonu Sınavı 5 Aralık 2020 tarihinde yapılacak olup sonuç açıklanma tarihi daha sonra açıklanacak burs ve kredi başvuru sonuçlarını açıklandı!

Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlı yeni çalışma takvimi ve 3.dönem sınavlarıyla ilgili açıklama yaptı. “Açık öğretim okullarında öğrenim gören örgün eğitim çağı dışına çıkmış öğrencilerin salgın döneminde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi, yeni eğitim öğretim yılı kayıtları ve yüz yüze eğitim uygulamalarının zamanında başlatılabilmesi için açık öğretim okullarının 3. dönem sınavları yapılmış kabul edilerek öğrencilerin 3. dönem kayıt yenilemeleri otomatik olarak yapılarak bir dönemde alabilecekleri toplam ders sayısı kadar ders atanacak ve otomatik olarak atanan bu derslerden öğrenciler başarılı sayılacaktır.”

YORUMLAR 5
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben 197 kredi oldum toplam 3. dönem kredilerini verdiler ama zorunlu ders 4 diyor ve bu derslerden kalmadim ben daha önce. Tekrar sinava mi girmem gerekicek yoksa yine de mezun olabilecek miyim?
    Cevapla
  • Öğrenci 3 yıl önce Şikayet Et
    Açıklandı ama 5 kredim eksik çok üzüldüm neyapam ne olacak Bilmem kredi 2020/2021 yıl için 170 krediden mezun olunacak diye haber çıktı benim 187 oldu 192 den az 170 ten çok ne olacak bilmem
    Cevapla
  • ...... 3 yıl önce Şikayet Et
    3. Doneme ait 35 kredi direkt olarak verilecek. Eger sizinde yaş olarak tutuyorsa mezun olursunuz direk
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    hele şükür açıklandı artık
    Cevapla
  • Tunay 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye sonuç çıkmıyo nasıl AÖL sonuclarina ulaşirim acaba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?