YKS tercih sonuçları açıklanıyor! ÖSYM AİS YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyen yüzbinlerce öğrenci ÖSYM’den yapılacak açıklamayı bekliyor. Hayalindeki üniversite ve bölümde eğitim almak isteyen öğrenciler YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. ÖSYM Başkanı Halis Aygün Twitter hesabından YKS sonuçları tarihini duyurdu. Adaylar üniversite yerleştirme sonuçlarını ÖSYM AİS’ten görüntüleyebilecek.

YKS tercih sonuçları açıklanıyor! ÖSYM AİS YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak?
YKS tercih sonuçları açıklanıyor! ÖSYM AİS YKS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak?
GİRİŞ 25.08.2020 16:55 GÜNCELLEME 25.08.2020 16:55

ÖSYM Başkanı Halis Aygün’den öğrencileri heyecanlandıran açıklama geldi. Sosyal medya hesabından duyuru yapan Aygün YKS yerleştirme işlemlerinde kontrollerin devam ettiğini önümüzdeki hafta (24-28 Ağustos) tarihinde sonuçların açıklanacağını duyurdu. Öğrencilerin gündeminde birinci sırada yer olan üniversite tercih sonuçları için gergin ve heyecan dolu bekleyiş sürüyor. Üniversite kayıt işlemlerine 3 gün kala sonuçların kısa bir zaman diliminde açıklanması bekleniyor. Üniversite kayıtları elektronik ortamda ve Öğrenci İşlerinden yapılabilecek. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün yaptığı açıklamalar ve yaşanan gelişmeler...

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Binlerce üniversite adayının beklediği sorunun cevabı ÖSYM Başkanı Aygün’den geldi.  Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Aygün 2020 YKS yerleştirme işlemlerinde kontrollerin devam ettiğini bildirirken bu hafta içerisinde  24- 28 Ağustos tarihleri aralığında sonuçların açıklanacağını paylaştı. İşte ÖSYM Başkanı Aygün’ün açıklaması;

 

“ Sevgili gençler, heyecanlısınız, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde (24-28 Ağustos) yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız.”

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖĞRENME

Adaylar YKS tercih sonuçları  sonuc.osym.gov.tr internet sayfası üzerinden tüm adaylara duyurulması bekleniyor. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından aşağıda bulunan adrese T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifrenizle giriş yaparak yerleştirme sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.

2020-YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

2020 ÜNİVERSİTE KAYIT TAKVİMİ BELLİ OLDU!

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından bir Yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirecek. Elektronik kayıtlar 29 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

ÜNİVERSİTELER AÇILMAYA HAZIRLANIYOR!

“Yükseköğretim Kurulu Başkanı  Prof. Dr. Yekta Saraç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üniversitelerin eğitim öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihi sonrasında başlayacak şekilde planlamasını istediklerini belirtti. Açıklamasının devamında kendilerine emanet edilen öğrenciler başta olmak üzere akademik personel ve idare personelin sağlığı olduğunu vurgulayan Saraç “ Salgının bölgesel ve yerel seyrine göre farklı programlar için yapılacak uygulamalara yönelik hususlarda üniversitelerimizin ilgili kurulları karar verecek.” dedi.”

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN HANGİ BELGELER İSTENİR?

- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

- Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

- 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

- Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

- Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
DEM Partili başkanlar sinir uçlarını kaşıyor! Dertleri yine mağduriyet mi?