BİLSEM sonuçları açıklandı mı? MEB 2020 BİLSEM sınav sonuçları tarihi

Bilsem sınav sonuçları açıklandı mı? İlkokullarda tespit edilen özel yetenekli öğrenciler Türkiye genelinde uygulanan BİLSEM grup tarama sınavlarına katıldı. Salgın hastalık nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavların ertelendiğini duyurmuştu. Yapılan sınavların sonuçlarını merak eden aileler BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını araştırıyor.

BİLSEM sonuçları açıklandı mı? MEB 2020 BİLSEM sınav sonuçları tarihi
BİLSEM sonuçları açıklandı mı? MEB 2020 BİLSEM sınav sonuçları tarihi
GİRİŞ 27.08.2020 11:27 GÜNCELLEME 27.08.2020 11:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)  ilkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerini aksatmadan yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. BİLSEM grup tarama sınavlarına katılan öğrenci aileleri sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Sonuçların normal şartlarda Nisan ayında açıklanması bekleniyordu. MEB BİLSEM tanılama ve yerleştirme takvimini duyurdu. Peki BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

 

BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk BİLSEM ile ilgili çalışma yapacaklarını ve kısa sürede sonuçları açıklayacaklarını ifade etti. BİLSEM tanılama ve yerleştirme takvimine göre sonuçlar 14 Ekim’de açıklanacak.

MEB AÇIKLADI BİLSEM SINAVLARI NE ZAMAN?

2019-2020 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu", COVID-19 salgını nedeniyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında revize edilmiş olup güncellenen takvim 5 Eylül 2020 tarihinden itibaren uygulanacaktır. 4 Ocak’ta başlayan grup tarama sınavları 11 Ekim’e kadar devam edecek.

 

 

BİLSEM TANILAMA VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Grup tarama uygulamaları 4 Ocak 2020 tarihinde başlamıştı 11 Ekim 2020 tarihinde sona erecek.

Grup tarama uygulama sonuçları 14 Ekim 2020 tarihinde http://meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Grup tarama uygulama sonuçlarına itiraz başvuruları 16-22 Ekim 2020 tarihleri arasında alınacak.

İtiraz sonuçları 23-30 Ekim 2020 tarihleri arasında değerlendirilecek.

İl tanılama sınav komisyonları tarafından bireysel değerlendirme randevuları 2-6 Kasım 2020 tarihleri arasında verilecek.

Bireysel değerlendirmeye alınacak öğrencilerin giriş belgeleri 11 Kasım 2020 tarihinde e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayınlanacak.

Bireysel değerlendirmeler 23 Kasım 2020-19 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak.

BİLSEM NEDİR  KİMLER KATILABİLİR?

Dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programlarının uygulanmaktadır. Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

YORUMLAR 3
  • Hakan Sönmez 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir de biz sınavın zamanını, nasıl başvurulacağını bilebilseydik. Hiç bir yerde ilanı yok. Öğretmenler de bilmiyor. Kimleri alıyorlar oraya acaba? Ne kabiliyetli çocuklar var. Bütün birinci sınıf öğrencilerine uygulansa ne olur?
    Cevapla
  • sabri özgür 3 yıl önce Şikayet Et
    sınıf öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine sınava alınıyorlar.
    Cevapla
  • Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yoğun bir eğitim -öğretim döneminde sayın görevliler vakit bulamadılar sınav sonuçlarını incelmeye. 5 ay boyunca pandemi dolayısıyla evde olmaktan bir türlü fırsat olmadı malesef. Onlarda haklı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!