8. sınıf ve 12. sınıflar 21 Eylül’de okula gidecek mi? MEB yüz yüze eğitime başlayacak sınıf...

Okullar ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri tarafından merak ediliyor. Üniversite ve Liseye Geçiş sınavına katılacak adaylar yüz yüze eğitimin başlangıç tarihini araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayacak kademeleri belirledi. Peki 8. sınıf ve 12. sınıflar okula ne zaman başlayacak?

8. sınıf ve 12. sınıflar 21 Eylül’de okula gidecek mi? MEB yüz yüze eğitime başlayacak sınıf...
8. sınıf ve 12. sınıflar 21 Eylül’de okula gidecek mi? MEB yüz yüze eğitime başlayacak sınıf...
GİRİŞ 12.09.2020 13:57 GÜNCELLEME 12.09.2020 13:57
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

Mart ayından beri yüz yüze eğitime kapalı olan okulların ne zaman ve ne şekilde açılacağı ailelerin ve öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Özellikle bu yıl LGS ve YKS sınavına hazırlanan yüzbinlerce aday yüz yüze eğitim olup olmayacağını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 21 Eylül tarihinde okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin okula başlayacağını açıkladı. Diğer sınıflarla ilgili karar ve değerlendirme süreci önümüzdeki haftalarda yapılacak. Peki 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencileri okula ne zaman başlayacak_ İşte 2020-2021 eğitim yılı öncesinde okullarda yaşanan son durum ve gelen açıklamalar...

 

8. SINIF VE 12. SINIFLAR NE ZAMAN OKULA GİDECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamasının devamında 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda değerlendirmeler yapacaklarını belirtti. 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlayacağı tarih yapılan bu değerlendirmenin ardından karara bağlanacak.

VELİ İSTEMEZSE ÇOCUKLAR OKULA GİTMEYEBİLİR!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada öğrencileri yüz yüze eğitim için okula gönderme konusunda velilerin söz hakkı olacağını vurguladı. Bakan Selçuk açıklamasının devamında “ Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır. Bu kademeler de Sağlık Bakanlığı tavsiye kararları doğrultusunda, sınıf mevcudu yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacaktır” dedi.

1. SINIF ÖĞRENCİLERİ 21 EYLÜL’DE OKULA GİDECEK!

 

Kademeli ve yüz yüze eğitim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “ Yüz yüze eğitim öğretime sadece hâlihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız.” dedi. İlkokul birinci sınıf öğrencileri uyum haftasında 1 gün daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün okula gidecek.  

 

 

 

2020-2021 OKULLARIN AÇILIŞ-KAPANIŞ VE TATİL TAKVİMİ

Uzaktan eğitim 31 Ağustos tarihinde başlayacak.

Özel okullar 17 Ağustos tarihinden itibaren uzaktan eğitime başlayabilecek.

18 Eylül’de uzaktan eğitim sona erecek.

21 Eylül tarihinde hazırlık sınıf ve 1. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacak.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım tarihleri arasında yapılacak

Birinci dönem 22 Ocak Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatili 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak 5 Şubat Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İkinci dönem ara tatili 12-16 Nisan arasında yapılacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 18 Haziran Cuma günü sona erecek.

SAĞLIK BAKANINDAN OKUL AÇIKLAMASI!

Geçtiğimiz hafta yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “ Şu dönemde kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı şeklinde bir yaklaşımımız var” ifadelerini kullanmıştı. Detayların bu hafta konuşulacağını belirten Bakan Koca 1. sınıfların alışması açısından 2 gün okul 5 gün tatil şeklinde bir eğitim modelinin uygulanabileceğini duyurmuştu. 

HEM YÜZ YÜZE EĞİTİM HEM DE UZAKTAN EĞİTİM!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada 2020-2021 eğitim yılında salgın şartlarını dikkate alarak hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimi birlikte yapılacağı karma eğitim modeliyle devam edileceğini açıkladı.  İşte yapılan açıklama;

“Ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimizden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz.”

“Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Özellikle üretimde gerçekten güçlü altyapsı, yetişmiş insan gücü, sürekli gelişen teknolojiyle Türkiye'nin önünde yepyeni bir dönemin açıldığına inanıyoruz.”

“Eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz” 

YORUMLAR 229
  • Urfa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kiminin teknoloji cihazı var kiminin yok kimi mevsimlik işte çalışıyor vakti yok kiminin vaktini ebaya harcıyor böylece millieğitim bu iki ayrısınıf öğrenciyi aynı sınava katıyor Sonrada eğitimde eşitlik deniliyor adalet eşitlik bunun nersinde ....acaba neymiş eşitlkmiş acayıp gelyor değilmi.....
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    11. Sınıflar ne zaman okula gidecek
    Cevapla
  • Dila 3 yıl önce Şikayet Et
    8. Sınıf ne zaman açılacak
    Cevapla
  • Sıla 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya her şeye yasak gelsin ya da eğitim yerlerinde açılsın sınava gireceğiz laakin hiçbir bilgimiz yok
    Cevapla
  • Urfa 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın sevgil kardeşim sınava girecez bilgi yok
    Cevapla
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılırsa vakalar dahada artar ve ilkokul çocukları kurallara pek uymazlar bence sadece sınava girecek ögrenciler okula gitsin mesela okulda birinde korona çıktı o zaman daha kötü olacak bence okullar 1 sebe dondurulması gerekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı