2020 YKS-ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM duyuru: YKS ek yerleştirme...

YKS ek tercihleri için ÖSYM’nin adaylara verdiği süre bugün doluyor. Üniversite eğitimi almak isteyen ve ilk tercihlerde yerleşemeyen adaylar 17-23 Eylül tarihlerinde ikinci tercihlerini yaptı. Ek yerleştirme için tercihte bulunan öğrenciler YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte 2020 ÖSYM ek tercih sonucu tarihi…

2020 YKS-ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM duyuru: YKS ek yerleştirme...
2020 YKS-ek tercih sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM duyuru: YKS ek yerleştirme...
GİRİŞ 23.09.2020 17:11 GÜNCELLEME 23.09.2020 17:11

YKS ek tercih sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Üniversite kayıtlarının alınmasının ardından devlet, vakıf ve özel üniversitelerde kalan boş kontenjanlara YKS ek tercihte bulunan adaylar yerleştirilecek. Sabırsızlıkla sonuçların ilan edilmesini isteyen adaylar bugün tercihlerini tamamlayacak. ÖSYM tarafından belirtilen takvimin sona ermesine bir gün kala adaylar YKS ek tercih sonuçları için araştırma yapmaya başladı. 2019 yılında YKS ek yerleştirme sonuçları kısa süre içerisinde açıklanmıştı. Peki YKS ek tercihler yarın açıklanır mı? İşte adayların merak ettiği tüm soruların yanıtları…

 

 

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020-2021 eğitim yılı öncesinde üniversitelere ek tercih ile yerleşmek isteyen adaylar başvurularını bugün itibariyle tamamlayacak. Henüz YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM tarafından resmi olarak açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl yapılan başvuruların tamamlanmasının ardından sonuçlar 8 gün içerisinde açıklanmıştı. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuza göre ek yerleştirme üniversite kayıtları 5 Ekim’de başlayacak. 1 Ekim tarihine kadar YKS yerleştirme sonuçlarının erişime açılması bekleniyor.

 

 

EK YERLEŞTİRME SONRASI ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ!

2020 YKS ek tercihler sonrası ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptırma hakkı kazanan adayların  kayıt işlemlerini  üniversiteler tarafından 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise 5-7 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayınlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

ÖSYM EK TERCİHLER İÇİN UYARI YAPTI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından YKS ek yerleştirme tercihlerinin bugün saat 23.59’da biteceği uyarısı yapıldı. Adaylar tercih işlemlerini belirlenen tarihe kadar T.C kimlik numarası ve ÖSYM şifreleriyle Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirecek. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

YKS EK TERCİHİ HANGİ ADAYLAR YAPABİLİR?

Ek yerleştirme tercihi yapabilmek için adayların 2020- Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na katılmış ve yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor.

Merkezi yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar ikinci (ek) tercih başvurusunda bulunamayacak.

Özel yetenek sınavıyla bir üniversite programına yerleştirilmiş adaylar ek yerleştirmede tercih yapabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...