2 bin 500 rakımlı tepede ders

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki bir grup köy öğrencisi, telefonların çektiği 2 bin 500 rakımlı tepeye çıkarak Eğitim Bilişim Ağına (EBA) bağlanarak ders işliyor.

GİRİŞ 02.10.2020 23:44 GÜNCELLEME 02.10.2020 23:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde salgın haline gelen korona virüs nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesi üzerine, milyonlarca öğrenci evlerinde internete bağlanıp EBA’dan derslerini takip etmeye başladı. İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bağdaş köyünün Ericik mezrasındaki bir grup öğrenci de evlerinde cep telefonunun çekmemesi ve internet erişiminin sağlanamaması nedeniyle zorluk yaşıyor.

Mezrada yaşayan bir grup öğrenci de, her gün yerleşim alanının yakınındaki 2 bin 500 rakımlı tepeye çıkarak ders işliyor.


 

Çıktıkları tepede sosyal mesafe kuralına uyarak oturan öğrenciler, burada EBA’ya bağlanarak derslerini takip etmeye çalışıyorlar. Köyün öğrencileri, kış ayları gelmeden yaşanan bu soruna yetkililerden çözüm bulunmasını istiyorlar.
 
Okul Öğretmeni Edibe Kaya, köyde telefon çekmediğini ve haliyle internet bağlantısı da olmadığını belirterek, “Öğrencilerimiz EBA’ya bağlanmak için tepelik yere çıkarak derslerini takip edebiliyor. İnternet olmadığı için öğrenciler derse katılamıyorlar. Hemen hemen her evde 4-5 öğrenci var. Bu öğrenciler hepsi farklı farklı sınıflara giriyorlar. Bunun için hepsi farklı şekilde çakışıyor. Bunlar tekrarını izlese bile kaçırıyorlar. Malum yetişkinlerde haberlere bakıyorlar. Onun için öğrenciler bununla başa çıkamıyorlar. Dağa çıktıkları için yoruluyorlar. Yokuş var. Onun için eğitimden çok uzak kaldılar. Lütfen bu öğrencilere internet sağlayalım, çünkü hepsinin gelecekleri var’’ dedi.


 
İki tepe arasında sıkışan bir mezrada yaşadıklarını ifade eden Betül Yılmaz ise “Köyümüzü bırakıp gidemiyoruz. Çiftçilikle uğraşıyoruz. Geçimimizi bu şekilde sağlayabiliyoruz. Köyümüzü bıraksak bile gidecek yerimiz yok. Çocuklarımızın geri kalmaması için tek bir isteğimiz var devletten, bir tane radarımızın olması. Yetkililerden bu öğrenciler için internet erişimi sağlamalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR 5
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    günlük 10 milyon tl harcayan saray utansın
    Cevapla
  • oğuz 3 yıl önce Şikayet Et
    sanki keyfe harcıyor harcamasa nolcak fakirlikmi bitcek sen dünyayı yöneten cimri zenginlere söyle zekat vermeyenlere fakirin halinden anlamayanlara vs
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuklar okulda daha güvende olmazmı hangi akıl ve mantıkla bunların okulu açılmaz
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kardeşlerimizi kis kapidayken egitimsiz ogretmensiz bilgisiz birakmayalim.devletimiz gereğini yapacaktir elbet
    Cevapla
  • nmet 3 yıl önce Şikayet Et
    evet gelişim diyoruz lakin bu cocukları da gereken ne ise yapılmalıdır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı