KYK burs başvurusu e-Devlet nasıl yapılır? 2020 KYK burs ve yurt başvurusu ne zaman başlıyor?

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Kredi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) başvuruları e-Devlet üzerinden alınıyor. Bu yıl pandemi sebebiyle başvurular üniversitelerin akademik takvimlerine göre alınacak. Üniversiteye yeni kayıt olanlar ve ara sınıf öğrencileri KYK başvuru tarihlerini merak ediyor. İşte 2020 KYK burs, kredi ve yurt başvuru takvimi!

KYK burs başvurusu e-Devlet nasıl yapılır? 2020 KYK burs ve yurt başvurusu ne zaman başlıyor?
KYK burs başvurusu e-Devlet nasıl yapılır? 2020 KYK burs ve yurt başvurusu ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 19.10.2020 15:50 GÜNCELLEME 19.10.2020 15:50

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite eğitimi süresince öğrencilere yurt, burs ve kredi imkanı tanınıyor. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen öğrenciler yeni eğitim yılı öncesinde başvuru takvimini araştırmaya başladı. Pandemi süreci sebebiyle KYK başvuru tarihlerinde gecikme yaşandı. GSB tarafından yapılan açıklamaya göre başvurular YÖK’ün açıklayacağı akademik takvime göre şekillenecek. Üniversitelerin 2020-2021 eğitim yılında uzaktan eğitim ile dönemi açması öğrencilerde merak uyandırdı. 81 ilde yapılan nöbetçi yurt uygulaması ile her ilde en az  2 KYK yurdu açık olacak. Peki KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? İşte e-Devlet KYK burs başvurusu yapma yöntemi!

VGM Yükseöğrenim burs başvuru ekranı | Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu nasıl yapılır?

 

 

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü  ve Gençlik ve Spor Bakanlığından konuyla ilgili henüz yeni bir açıklama yapılmadı. KYK yurt başvuruları geride bıraktığımız yılda 19 Ağustos tarihinde başlamış ve 1 hafta boyunca sürmüştü. KYK burs başvuruları ise 16 Ekim tarihinde başlayıp 21 Ekim tarihine kadar devam etmişti. Konuyla ilgili güncel bir gelişme olduğunda detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

 

 

E-DEVLET KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt, burs ve kredi başvuruları açıklanan takvim doğrultusunda e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. e-Devlet şifresi bulunmayan üniversite öğrencileri en yakın PTT şubesine giderek kimlikleri ile birlikte e-Devlet şifresi oluşturuyor. e-Devlet şifresi bulunmayan adaylar internet bankacılığı, mobil imza, e-imza ile e-Devlete giriş yapabilir. Kredi ve Yurtlar Kurumu başvurusu yapacak adaylar e-Devlet’te bulunan KYK başvuru formundaki ekonomik, sosyal eğitim durumlarını içeren bilgileri eksiksiz olarak doldurarak başvurularını tamamlayabilir.

 

Başvuru formlarında öğrencilerin doldurdukları bilgiler kamu kurumlarından alınan raporlar ile karşılaştırarak doğrulanmaktadır. Değerlendirme sürecinin ardından mevzuata uygun olan öğrencilere burs, öğrenim kredisi ve yurt çıkmaktadır.

KYK BURS BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?

T.C. vatandaşı yükseköğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanabilecek öğrenciler,

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs, kredi ve yurt başvuru şartları neler, kimler başvurabilir ve alabilir?

Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan

KYK 2020 BURS-KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrencilerin önlisans ve lisans eğitimi hayatları boyunca faydalandığı burs ücreti 2020 yılı itibariyle 550 TL’dir.  Bir öğrenci üniversitede 4 yılı tamamladıktan sonra mezun olamazsa 4. yıl sonunda KYK tarafından ödenen bursu kesilmektedir. Bir öğrencinin aldığı burs süresi okulun normal süresiyle ilişkilidir. 2018 yılının Eylül ayında KYK burs yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre not ortalaması 4 üzerinden 2.00’nın altına olan öğrencilerin bursu kesilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı