YÖK Başkanı Saraç'tan son dakika açıklama!

YÖK Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından son dakika açıklamalar yaptı.

YÖK Başkanı Saraç'tan son dakika açıklama!
YÖK Başkanı Saraç'tan son dakika açıklama!
GİRİŞ 05.11.2020 11:56 GÜNCELLEME 05.11.2020 16:23
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

YÖK Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabından son dakika açıklamalar yaptı. Saraç'ın açıklamaları şöyle:

 

 

“Yeni YÖK olarak, yükseköğretimin memleketimizin kalkınmasına ve bilime katkısı için “şeffaflık” ve “rekabet”in çok önemli olduğuna inanıyoruz.

“İhtisaslaşma ve Misyon Farklılaşması Projesi” kapsamında belirlediğimiz “Araştırma ve Aday Araştırma Üniversitelerinin Yıllık Performans Raporunu” her yıl kamuoyu ile paylaşarak yükseköğretim sistemimizin gelişimine dair verilere ulaşılmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

 

 

Yükseköğretim sistemimize kazandırdığımız bu proje dahilindeki üniversitelerimizin performansları YÖK bünyesinde oluşturulan “İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde yıllık olarak takip edilmektedir.

2019 yılına ilişkin Araştırma Üniversiteleri Performans İzleme Endeksi çalışmaları tamamlanmış olup, “Araştırma Kapasitesi”, “Araştırma Kalitesi” ve “Etkileşim ve İşbirliği” ana başlıkları altında yapılan değerlendirmeler sonucunda kendi içlerinde bir sıralama yapılmıştır.Yükseköğretimde kalitenin şeffaf ve rekabetçi süreçlerde gelişeceğini düşünüyoruz. 
Bu bağlamda bütün verilerin analitik bir tarzda kamuoyu ile paylaşılması üniversitelerimizin akademik çıktılara dayalı rekabet ortamında birbirleriyle yarışmaları sonucunu doğuracaktır.

Yükseköğretim Kurulu olarak performansını yükseltmek için çalışan bütün üniversitelerimizi kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz… 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Oturun oturduğunuz yerde be ya
    Cevapla
  • Didem 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz insanlar sadece kendimizi düşünüyoruz bu çok b ncilce daha bir ay önce üniversitesiteler açılsın diyordum ama şimdi demiyorum çünkü oraya gelen binlerce öğrenci olacak hastalık daha da artar evet biliyorum açık olmaması gereken yerlerde var evet ama eyer o yerler kapatilmiyorsa bir bildikleri vardır ki kapatılmıyor .
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarımı verdiğim emeğin karşılığı, topal bi sistem ile yok oluyo. Gün geçtikçe oturaklı sistem yerine yeni bi entrika yaratılıyor. İlk okul çağından tut mezun öğrenci dahi okuldan anlamsız bilgilerle ayrılıyor ve bu yüzden biz hep diğer ülkelerin eğitim sistemini konuşuyo olacağız.
    Cevapla
  • Mergül 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulları da kapatın
    Cevapla
  • Nilgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyi güzel gençler de saglik çalışanlarını düşünün çok yoruldular allah güç kuvvet versin onlara biran once asi bulunsun allah kurtarsın bizi bu virusden dünyamız insanlık normale dönsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler