2020 EKPSS soru ve cevapları yayımlandı! ÖSYM EKPSS sınav sonuç tarihi belli oldu!

15 Kasım tarihinde gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme sınavı sonrası EKPSS soru ve cevapları araştırılmaya başlandı. Sınava katılan adaylar EKPSS puanını hesaplayarak yerleşebilecekleri kamu kurumlarını merak ediyor. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre 17 Aralık 2020 tarihinde EKPSS sonuçları açıklanacak. ÖSYM 2020 EKPSS sınavı soru ve cevaplarını adayların erişimine açtı.

2020 EKPSS soru ve cevapları yayımlandı! ÖSYM EKPSS sınav sonuç tarihi belli oldu!
2020 EKPSS soru ve cevapları yayımlandı! ÖSYM EKPSS sınav sonuç tarihi belli oldu!
GİRİŞ 16.11.2020 16:37 GÜNCELLEME 16.11.2020 16:39

2020 EKPSS soru ve cevapları  ÖSYM tarafından yayımlandı. Memur olmak isteyen binlerce aday geride bıraktığımız hafta sonu düzenlenen EKPSS sınav maratonunu tamamladı. Sınavdan çıkan adaylar EKPSS sınav sonuçları için bekleyişe geçti. Merkezi olarak düzenlenen EKPSS’nin ardından gözler sonuçları açıklayacak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne çevrildi. ÖSYM geçtiğimiz yıl düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının ardından soru ve cevapları 3 gün içerisinde adayların erişimine açmıştı. EKPSS soru ve cevapları 10 gün boyunca adayların erişimine açık kalmıştı. Peki 2020 EKPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2020-2021 ÖSYM sınav sonuç takvimi ve sınava dair detaylar…

 

EKPSS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları 17 Aralık 2020 tarihinde adayların erişimine açılacak.  Sınav ve yerleştirme sonuçları, adayların adreslerine postalanmayacaktır. Adaylar, sınav ve yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin  https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. 

 

 

EKPSS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! 

Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen merkezi EKPSS sınavının soru ve cevapları  ÖSYM tarafından açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan EKPSS sınavı soru ve cevap kitapçığına Adaylar T.C kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle ais.osym.gov.tr adresinden veya aşağıda bulunan linkten ulaşabilirler.

2020 EKPSS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EKPSS KURA VE BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI!

EKPSS sınav sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleriyle ilgili ÖSYM tercih kılavuzu yayınlayacak. ÖSYM’nin resmi internet sitesinden (www.osym.gov.tr) yayınlanacak kılavuz engelli adayların yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları, koşulları ve tercihlerin alınmasıyla ilgili kurallar kılavuzda yer alacak. EKPSS kura başvuruları 18 Kasım ve 30 Kasım tarihleri aralığında yapılacak.

EKPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap
sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. 

İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar
kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır.
Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?