Okul sınavları ertelendi mi? MEB Bakanı Selçuk açıkladı: Okul sınavları uzaktan ve yüz yüze...

Okul sınavlarıyla ilgili MEB son dakika açıklaması yaptı. 2020-2021 eğitim yılında ara tatilde bulunan öğrenciler yıl sonuna kadar uzaktan eğitim alacak. Bu süreçte sınavları yarım kalan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri sınavlar nasıl yapılacak? sorusuna yanıt ararken beklenen haber Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Yüz yüze ve uzaktan sınav düzenlenmeyecek. Peki okul sınavları ne zaman yapılacak?

Okul sınavları ertelendi mi? MEB Bakanı Selçuk açıkladı: Okul sınavları uzaktan ve yüz yüze...
Okul sınavları ertelendi mi? MEB Bakanı Selçuk açıkladı: Okul sınavları uzaktan ve yüz yüze...
GİRİŞ 19.11.2020 09:31 GÜNCELLEME 19.11.2020 09:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Öğrenciler yeni eğitim döneminde büyük ölçüde yüz yüze eğitime geçiş yapmıştı. Yeniden artışa geçen vaka sayılarının ardından Kabine toplantısından sonra yapılan açıklamaya göre yıl sonu 31 Aralık tarihine kadar öğrenciler uzaktan eğitim ile ders işleyecek. Alınan bu kararın ardından sınavları henüz başlamamış veya yarım kalmış öğrenciler sınavların okullarda mı yüz yüze imkanlarla mı gerçekleştirileceğini araştırmaya başladı.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün yaptığı açıklamada yüz yüze ve uzaktan sınavların düzenlenmeyeceğini belirtti. Sınavlarla ilgili planlama MEB Bakanlığı tarafından yapılıyor. Peki okul sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak? İşte Bakan Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamalar.

MEB BAKANI ZİYA SELÇUK AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklama göre 31 Aralık tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlama salgının seyri ve boyutuna göre gerçekleştirilecek.

Uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararının detaylarını açıklayan Selçuk "20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edileceğini duyurdu. Okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim  kurumları da bu karara dahil olacağı belirtildi.

5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki 'bireysel eğitimler' yüz yüze gerçekleştirilebilecektir.

 

 

 

BAKAN ZİYA SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 2020-2021 eğitim yılı başlamadan önce katıldığı canlı yayında sınavların randevulu sistemle gerçekleştirilebileceğini duyurmuştu. Okul sınavlarının yüz yüze okullarda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Ziya Selçuk “ Niye yüz yüze yapıyoruz? Çünkü eğer sınav yapmazsak, yüz yüze yapmazsak ya da sınav şeklimizi dönüştürürsek ölçme değerlendirme açısından uzun vadeli en 4-5 seneyi kapsayan bir problem çıkıyor. “ ifadelerini kullanmıştı.

 

31 Aralık tarihine kadar devam edecek uzaktan eğitim sürecinde henüz sınavları yapılmayan öğrencilerin randevulu sınav sistemiyle değerlendirme işlemlerinin yapılması ihtimalide diğer bir seçenek olarak masada duruyor. 

UZAKTAN EĞİTİM 31 ARALIK TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada ara tatilde olan öğrencilerin 31 Aralık tarihine kadar uzaktan eğitim alacağını ifade etmişti. 22 Kasım’da uzaktan eğitime başlayacak öğrenciler 39 gün boyunca EBA ile ders işleyecek. 31 Aralık tarihinde salgının gidişat ve boyutuna göre okulların açılıp açılmamasına karar verilecek. 

MEB’TEN RESMİ VE ÖZEL OKULLAR İÇİN AÇIKLAMA GELDİ!

Milli Eğitim Bakanlığı, Kabine toplantısı sonrası alınan tedbirlerin açıklanmasının ardından “ "Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir. Uzaktan eğitim sürecine ilişkin detaylı bilgilendirme ayrıca yapılacaktır." açıklaması yaptı.

YORUMLAR 4
  • Sena Akçam 3 yıl önce Şikayet Et
    ben son 1 gün kala çalışıyom
    Cevapla
  • Destan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok saçma birgünde öğrenilmezki konular
    Cevapla
  • sanane 3 yıl önce Şikayet Et
    sama ders çalışmıyom molasız çalışıyom
    Cevapla
  • sananre 3 yıl önce Şikayet Et
    hiç birşey düşünmiyom düşünmek te istemiyom
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?