KPSS ortaöğretim sınavı saat kaçta başlayacak? ÖSYM'den adaylara kritik uyarı!

KPSS ortaöğretim hazırlıklarını sürdüren binlerce lise mezunu aday, dün alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından sınavın nasıl yapılacağını araştırıyordu. Önümüzdeki hafta sonu Pazar günü gerçekleştirilecek Kamu Personeli Seçme Sınavını ilgilendiren açıklama İçişleri Bakanlığından geldi. Peki KPSS ortaöğretim sınavı ertelendi mi? KPSS ortaöğretim sınavı ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte sınavın detayları..

 KPSS ortaöğretim sınavı saat kaçta başlayacak? ÖSYM'den adaylara kritik uyarı!
KPSS ortaöğretim sınavı saat kaçta başlayacak? ÖSYM'den adaylara kritik uyarı!
GİRİŞ 20.11.2020 17:35 GÜNCELLEME 20.11.2020 17:35

Salgının kontrol altına alınması sebebiyle yeni kısıtlama kararları alındı. Kabine toplantısının ardından açıklanan bilgilere göre hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım Pazar günü saat 10.15’te başlayacak.  KPSS ortaöğretim sınavına hazırlık yapan binlerce lise mezunu yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı detayları içeren genelgeyi yayınladı. Peki KPSS ortaöğretim sınavı erteleniyor mu? İşte hafta sonu düzenlenecek sınavla ilgili alınan kararın detayları…

 

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI ERTELENECEK Mİ?

Hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 saatleri dışında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlama kararı sonrası bu hafta sonu düzenlenecek sınava adayların nasıl katılım sağlayacağı merak ediliyordu. İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgede yasaklardan muaf tutulacak kişiler belli oldu. 

 

 

Buna göre “ ÖSYM tarafından ilan edilen ve diğer merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri yasaktan muaf olacak.  KPSS ortaöğretim sınavı bu pazar günü gerçekleştirilecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

Kamu kurumlarındaki iş fırsatını değerlendirmek amacıyla lise mezunu adayların katılacağı KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve adaylara 130 dakika süre tanınacak. Adaylar sınav günü saat 10.00’dan sona sınavların gerçekleştirileceği salonlara alınmayacak.

Salgın hastalık nedeniyle yaşanabilecek yoğunluktan ötürü  sınav saatinden en az 1 saat önce adayların okullarda hazır olması tavsiye ediliyor. İlgili sınava ait sınav giriş belgeleri ve sınava giriş için geçerli kimlik belgesi kontrol edilerek adaylar sınav görevlileri tarafından salona kabul edilecek.

ÖSYM’DEN ADAYLARA UYARI YAPILDI!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Covid -*19 testi pozitif veya hasta ile temaslı olan adaylar için yeni bir duyuru yayınladı. Yapılan açıklamaya göre HES kodlarından Covid-19 durumu sınavdan önceki cuma gününe kadar tespit edilen ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylara cuma günü saat 17.00'ye kadar kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılmaktadır. Bu tarihten sınav gününe kadar Covid-19 durumu değişen (pozitif /temaslı duruma gelen) ve yedek salonlarda sınava alınacak adaylar sınav günü, sınav saatinden en az 3 saat öncesinde kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirilmektedir.” ifadelerine yer verildi. Covid-19 durumu olan adayların ÖSYM’ye veya diğer birimlere herhangi bir belge, bilgi göndermeleri gerekmemektedir. 

“ Başkanlığımız tarafından adaylara, telefon, SMS, e-posta ve benzeri yollarla bilgilendirme yapıldığından adayların ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ndeki iletişim bilgilerinin güncel ve doğru bilgileri içermesi gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu