2020 KYK burs sonuçları açıklaması! Edevlet YurtKur sorgulama sayfası

2020 KYK burs sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun YurtKur ve Edevlet sorgulama sayfasında erişime açılacak. Pandemi nedeniyle eğitimine evde devam eden üniversite öğrencileri için merak edilen sorular ve cevaplar haber içeriğinde yer alırken, bursu hak eden öğrenciler için kurum uyarıyor: Taahhütname onayını unutmayın!

2020 KYK burs sonuçları açıklaması! Edevlet YurtKur sorgulama sayfası
2020 KYK burs sonuçları açıklaması! Edevlet YurtKur sorgulama sayfası
GİRİŞ 03.12.2020 08:28 GÜNCELLEME 03.12.2020 08:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversite öğrencilerinin başvurduğu 2020 KYK burs sonuçları için gözler kuruma çevrildi. Geçtiğimiz günlerde 'KYK burs başvuru sonuçları' açıklandı haberleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmış. Bunun üzerine açıklama yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu değerlendirme sürecinin devam ettiğini sonuçların yurtkur.gsb.gov.tr resmi sitesinde ve resmi sosyal medya hesaplarından duyurulacağını ifade etti. 24 gündür değerlendirme sürecinde olan öğrenciler 550 TL'lik burs ücretlerini Ocak ayı itibariyle alacak. Fakat bu hakkı elde etmek için belirtilen tarihlerde e-Devlet üzerinden "taahhütname onayı" yapması gerekecek.

 

 

2020 KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçen sene KYK burs ve geri ödemeli kredi başvuru sonuçları 25 gün de açıklandı. Bu dönem burs başvuruları 8 Kasım'da sona erdi. buna göre Aralık ayının birinci veya ikinci haftası açıklanması bekleniyor.

KYK burs sonuçları kredi başvuru sorgulama sayfası (açıklandığında aktif olacak)

 

 

KURUM BURSLARI NEYE GÖRE VERİYOR?

Önceden burs alan üniversite öğrencileri için kurum 2 kıstasa bakar: Üniversitedeki başarı durumuna, not ortalamasına. İlk defa burs alacak olan öğrenci için: Aldığı puana, Yerleştiği üniversiteye ve girdiği bölüme, ailenin ekonomik ve sosyal durumuna.

2020 - 2021 BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ KAÇ TL OLDU

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından sağlanan burs ve öğrenim kredisi ödemeleri aylık olarak 550 TL şeklinde öğrencilerin hesaplarına yatırılıyor. Bunun yanı sıra burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs verilmiyor. 

DİKKAT! TAAHÜTNAME ONAYI YAPMAZSANIZ BURS HAKKI GİDER!

2020 - 2021 Burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin belirtilen tarihler arasında (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulaması) üzerinden burs/kredi onay işlemi ekranında yer alan “taahhütname onayı” yapmaları gerekmektedir.

15 yaşından küçük ya da anne/babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın KYK il/yurt müdürlüklerine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor. Bu işlemi yapmayan öğrenci burs ve kredi hakkı elde edemiyor.

YORUMLAR 1
  • Üniversiteli 3 yıl önce Şikayet Et
    Burs durumu birazda şansa benim arkadaşım acıbademde tek başına daire tuttu burs da çıktı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması