VGM burs sonuç tarihi: Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim sonuçları ne zaman açıklanır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü her yıl binlerce önlisans ve lisans öğrencisine aylık 300 TL burs yardımı yapıyor. Yükseköğrenim burs başvuruları 2020 yılında 15-30 Ekim tarihleri arasında alındı. Başvuruların ardından üniversite eğitim alacak ve eğitimlerini sürdürecekler sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki 2020 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte VGM Yükseköğrenim sonuçları için dikkat çeken tarih!

VGM burs sonuç tarihi: Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim sonuçları ne zaman açıklanır?
VGM burs sonuç tarihi: Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim sonuçları ne zaman açıklanır?
GİRİŞ 23.12.2020 17:06 GÜNCELLEME 23.12.2020 17:06

VGM burs sonuçları, günün en çok merak edilen konularının başında geliyor. Üniversite öğrencilerine eğitim hayatları boyunca destek amacıyla verilen eğitim yardımından faydalanmak isteyenler başvuruların ardından sonuçların açıklanacağı tarihe odaklandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak değerlendirme sonucu burs almaya hak kazanan ön lisans ve lisans öğrencilerine bir eğitim döneminde 8 ay boyunca ödeme yapılacak. Devlet tarafından verilen burstan (KYK) yararlanan öğrenciler VGM burslarından faydalanamayacak.  VGM ortaöğrenim burs sonuçlarının belli olmasının ardından yapılan açıklamada üniversite öğrencilerinin değerlendirmesine KYK sonuçlarının duyurulmasının ardından başlanacağı ifade edildi. Peki 2020 VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Başvuru değerlendirme sürecinde VGM tarafından adaylardan ek belge ve bilgi talebi istenebilir. Başvuru sonuçları vgm.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulanacak…

 

 

2020 VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

VGM üniversite burs başvuru sonuçları için yapılan açıklamada “ Yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra başlanacaktır.” ifadeleri yer aldı.

 

 

KYK sonuçları 7 Aralık 2020 tarihinde açıklandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim burs başvuru değerlendirmelerine bu tarihten itibaren başlandı. 2019 yılında VGM üniversite burs başvuruları aynı takvim içinde başlamış ve sonuçlar 2 Ocak 2020 tarihinde açıklanmıştı. 2020 VGM Yükseköğrenim burs sonuçlarının Ocak ayının ilk haftasında erişime açılması bekleniyor. Sınav sonuçları erişime açıldığında vgm.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası, doğum tarihi, ad, soyad ve baba .adı ile sorgulama yapılacak. 

VGM BURS ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Üniversite öğrencilerine 2020-2021 eğitim öğretim yılında aylık 300 TL ödeme yapılacaktır. Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere 600 TL burs ödemesi yapılacak. Burs almaya hak kazanan öğrencilere okullarının bağlı bulunduğu VGM Bölge Müdürlüklerince ödeme her ayın 10’una kadar tamamlanır. Yükseköğrenim burs ödemeleri bir eğitim döneminde toplam 8 ay Ekim - Mayıs ayları içerisinde ödeme yapılır. Eğitim  yardımı alan öğrencilerin burslarını almaya devam etmek için dikkat etmeleri noktalar bulunmaktadır. İşte VGM burs yardımının kesilmesine neden olan sebepler;

-Öğrencinin öğrencilik halinin sona ermesi

-Genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.00’nın altında olması

-Herhangi bir suçtan dolayı 6 ay ve daha fazla hapis cezası almış olması

-Öğrenim görülen kurumdan en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası almış olması

-Herhangi bir nedenle eğitim alınan kurumdan kaydın dondurulması

-Vakıf Üniversitelerinin %100 burslu programlarında okurken burs almaya hak kazanan öğrencilerin %100 bursunu kaybederek Vakıf Üniversitelerinde eğitimine devam etmeleri halinde bursları kesilir.

YÜKSEKÖĞRENİM BURSUNDAN KİMLER FAYDALANAMAZ?

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!