Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? MEB duyurdu: Sömestr (15 tatil) ne zaman başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada güncellenmiş 2020-2021 eğitim takvimine yer verdi. Uzaktan eğitime devam eden öğrenciler için 22 Ocak’ta birinci dönem dersleri sona erecek. Yarıyıl tatiline girecek öğrenciler normalde 15 tatil olarak ta bilinen Sömestr’da bu yıl pandemi nedeniyle uzun bir tatil yapacak. Peki yarıyıl tatili ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte MEB'in yayınladığı o takvim!

Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? MEB duyurdu: Sömestr (15 tatil) ne zaman başlıyor?
Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? MEB duyurdu: Sömestr (15 tatil) ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 23.12.2020 17:04 GÜNCELLEME 23.12.2020 17:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yarıyıl tatil takvimi İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Ara tatil sonrası yüz yüze eğitime verilen aranın ardından uzaktan eğitime geçen öğrenciler 15 tatilin başlangıç tarihini merak ediyor. Okulların kapanmasıyla 18 milyona yakın öğrenci evlerinde dinlenme fırsatı yakalayacak. Pandemi sebebiyle uzun süredir ekrandan ders işleyen öğrenciler tatil ile birlikte nefes alacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan tarihlere göre ikinci dönem Nisan ayında yapılması planlanan ikinci ara tatil ile Sömestr tatili birleştirilecek. MEB tarafından alınan kararla  öğrenciler hem daha uzun tatil yaparken hem de koronavirüs sebebiyle vaka sayısında yaşanacak yükselişin engellenmesi amaçlanıyor. Peki uzaktan eğitim ne zaman sona erecek? İşte okullarda birinci dönem, ikinci dönem ve yarıyıl tarihleri…

 

 

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMAN SONA ERECEK?

MEB tarafından yayımlanan 2020-2021 eğitim öğretim takvimine göre uzaktan eğitim 22 Ocak 2021 tarihinde sona erecek. Öğrenciler için yarıyıl tatili 25 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 15 Şubat tarihine kadar devam edecek. Ara tatilinde sömestr tatiline eklenmesiyle öğrenciler 3 hafta (21 gün)  tatilin keyfini çıkaracak. 

 

 

BİRİNCİ DÖNEM KARNELERİ NASIL DAĞITILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada öğrencilere basılı karne vermek istediklerini özellikle vurgulamıştı. Birinci dönem sınavlar pandemi sebebiyle yarım kalan öğrenciler karne notlarının nasıl verileceğini merak ediyor. İlkokul öğrencileri için sınav düzenlenmeyecek. Öğrenciler karne notlarını ders etkinliklerine katılım puanı belirleyecek. Sınav notu bulunmayan Ortaokul ve lise öğrencileri için okullarda sınav yapılarak ölçme ve değerlendirme işlemleri tamamlanacak. 

Karne dağıtım süreci yoğunluk yaşanmaması amaçlanarak 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren başlayacak. Öğrenciler farklı gün ve zaman dilimlerinde karnelerini okul yöneticileri aracılığıyla alacak.

YORUMLAR 10
  • Batuhan Özer 3 yıl önce Şikayet Et
    Okulda ders yapamadığımız için tatilde ders çalışmak zorundayız Ben tatil yapamadım. Çünkü çok fazla ödevlerimiz var. Kendi geleceğimiz için çalışmak zorundayız.
    Cevapla
  • Betül 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar yapılmasın
    Cevapla
  • dsc 3 yıl önce Şikayet Et
    Ders yapmaktan helak oldularda ne tatili ya. Çoçuklar hiç bir şey öğrenmiyor.
    Cevapla
  • Ertugrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne tatili. Ordan bakınca durum nasıl gözüküyor
    Cevapla
  • Gaziantep27 3 yıl önce Şikayet Et
    Tatil keyfimi,ordan bakinca oylemi görünüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!