Polis alımı (PMYO-POMEM) için KPSS ortaöğretim sınavından kaç puan almak gerekir?

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM tarafından duyuruldu. Lise mezunu adaylar polis memuru alımlarının kaç puan üzerinden yapıldığını öğrenmek amacıyla araştırma yapıyor. Sınav sonuçlarına göre tercihte bulunacak adaylar KPSS ortaöğretim polislik taban puanlarını merak ediyor. Peki polis alımı (PMYO) için KPSS sınavından kaç puan almak yetiyor? İşte POMEM polis alımı başvuru şartları ve kriterleri 2020!

Polis alımı (PMYO-POMEM) için KPSS ortaöğretim sınavından kaç puan almak gerekir?
Polis alımı (PMYO-POMEM) için KPSS ortaöğretim sınavından kaç puan almak gerekir?
GİRİŞ 24.12.2020 16:59 GÜNCELLEME 24.12.2020 17:03

Memur olabilmek isteyen binlerce adayı yakından ilgilendiren KPSS ortaöğretim sınav sonuçları bugün itibariyle açıklandı. ÖSYM tarafından hazırlanacak kılavuza göre memur alımları için başvuru şartları ve kriterleri belirlenecek. KPSS ortaöğretim puanını polis alımlarında değerlendirmek isteyen adaylar gelişmeleri yakından takip ediyor. PMYO lar tarafından lise mezunu polis alımı yapılıyor. Polis Meslek Yüksekokulları  önlisans mezunu adaylar arasından her yıl düzenli olarak 2500 alım yaparken bu alımların içerisinde lise mezunu adaylarda değerlendiriliyor. Peki Polis alımı için KPSS ortaöğretim sınavından kaç puan almak gerekiyor? İşte KPSS puanıyla PMYO, POMEM polis alımı başvuru şartları…

 

 

POLİS ALIMI İÇİN  SINAVINDAN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Polis Meslek Yüksek Okulu alımlarında adaylardan YKS sınavından elde edilen TYY puanı istiyor. Kamu kadrolarında polis memuru olarak görev almak isteyen lise mezunu adayların TYT puan türünden en az 260 ham taban puan almış olması gerekiyor. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından TYT puan türünden en az 150  ham taban puan almış olması bekleniyor.

 

 

25. dönem POMEM Özel Hareket olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine alınan adayların başvuru sürecinde lise mezunları için KPSS P94 puan türünden en az 65, önlisans mezunları için KPSS P3 puan türünden en az 65, 2019 yılı KPSS lisans sınavı P93 puan türünden en az 60 puan almak.

PMYO NEDİR BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

PMYO yani Polis Meslek Yüksekokulu başvuruları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından alınıyor. Yüksekokuldaki eğitim-öğretimi başarı ile bitiren öğrencilere, Polis Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması veriliyor.  İşte en son yayımlanan ilana göre başvuru şartları;

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak.

c) ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)

ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak.

(2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,00 (yüz elli) ham taban puan almış olmak.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak)

e) Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

(Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

(Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)

POMEM NEDİR BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri polis memuru yetiştirmek üzere mesleki eğitim veren kurumlardır. POMEM'deki eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilir. POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır. İşte POMEM başvuru şartları;

T.C. vatandaşı olmak,

b) Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2020 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.) 

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak,

(Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2019 veya 2020 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az  (48,00),  önlisans mezunları için 2020 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı