Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan önemli açıklamalar! Yüz yüze eğitimde kritik karar

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada yüz yüze eğitimle ilgili çok kritik bilgiler verdi. Bakan Selçuk'un eğitimde yüz yüze, sınıfta canlı olarak başlaması için oluşması gereken şartları beklediklerini bunun için de belirledikleri tarihin ne zaman olduğunu duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan önemli açıklamalar! Yüz yüze eğitimde kritik karar
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan önemli açıklamalar! Yüz yüze eğitimde kritik karar
GİRİŞ 05.01.2021 16:00 GÜNCELLEME 20.01.2021 20:56
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi sürecinde uzaktan eğitim ile ilgili imkânların arttırılmasana rağmen isteklerinin okullarda yüz yüze eğitime geçmek olduğunu söyledi.

Sabah'tan Burak Çelik'e konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un son dakika açıklamaları arasında çok sayıda önemli başlık vardı.

 


Son dakika: Milli Eğitim Bakanı tarihi güncelledi! Okullar için son karar...

Ayrıca MEB 81 ile gönderdiği son yazıda belli alanlarda yüz yüze eğitim kararı da almış oldu.

İşte dün eğitimde yaşanan sıcak gelişme ve Selçuk'un açıklamaları;

 

 

"NİHAİ HEDEF YÜZ YÜZE EĞİTİM VE..."

"Uzaktan eğitimde imkânları ne kadar çok artırsak da bizim isteğimiz okulların yüz yüze açılması" diyen Bakan Selçuk "15 Şubat sonrasında güncel verilere dayalı olarak en doğru kararı uygulayacağız" diye de ekledi. sözlerinden satırbaşları şöyle:

UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMA TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİTTİK

Uzaktan eğitimde imkânları ne kadar çok artırsak da bizim isteğimiz okulların yüz yüze açılması. Ama bu kararı elbette tek başımıza veremeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında Bakanlar Kurulu'nda aldığımız karar gereği okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021'e kadar ara vermiştik. Çalışma takviminde bir değişikliğe gittik. İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edecek.

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı tarihi güncelledi! Okullar için son karar...

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLIYOR?

25 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresini ekledik. İkinci dönem 15 Şubat'ta başlayacak. 15 Şubat sonrasında, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulu ile istişare halinde, güncel verilere dayalı olarak toplum sağlığı, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sağlığı için en doğru kararı uygulayacağız. Ailelerimizin ve öğretmenlerimizin yorgunluğunun, çocuklarımızın okul özleminin farkındayız.

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı tarihi güncelledi! Okullar için son karar...

'BUNU AKLIMIZDAN ÇIKARMAYALIM'

Bugünleri aşabilmek için de salgın kurallarına azami şekilde uymak hepimizin insani görevidir. Salgının seyrini belirleyen toplumsal davranışlarımız okullarımızın kapalı ya da açık olmasında son derece belirleyicidir. Bunu aklımızdan çıkarmayalım.

EBA'YA YENİ ÖZELLİKLER KAZANDIRILACAK

EBA dijital internet platformumuza yeni özellikler kazandırılması, EBA'nın erişiminin ve tüm kesimlerce kullanımının daha da artırılması ve daha etkin bir öğrenme platformu haline gelmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. 2012 yılında hayata geçen EBA, sürekli büyüyen, yeni özellikler kazanan bir platform oldu. Kullanıcıları daha detaylı analiz edebilen ve bu sayede öğrenciyi hedefine daha doğru şekilde yönlendirebilen bir platformumuzun olmasını amaçlıyoruz.

ÇEŞİTLİLİK ARTACAK

Teknolojinin, sağladığı faydalar kadar yerli olması da bizim için ayrı bir öneme sahip... Bu yönde özellikle yerli canlı sınıf özelliğinin geliştirilmesi için yoğun bir çaba içindeyiz. EBA'nın teknik kabiliyetlerinin artmasının yanı sıra, sunduğumuz bin 700'den fazla ders ve 40 binden fazla dijital içeriğin sayısını, etkinliğini ve çeşitliliğini de artırmayı hedefliyoruz. EBA'nın öğrencilerimize ek olarak öğretmen eğitimleri ve hayat boyu öğrenme uygulamaları için de etkin olarak kullanılmasını hedefliyoruz.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 22
  • Sibel 3 yıl önce Şikayet Et
    1 sınıf başladık bu sene çok zorlanıyorum anne olarak zor öğretiyorum ev ortamı ne kadar verimli olabilir annelik değil öğretmenlik yapıyorum biran önce bir care
    Cevapla
  • Fatma 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla bıktık eba ya 1 yıl girmiyorum girmemde artık ebatı sildim boş bide 15 şubatta 1.dönem bitiyor ya artık Bi çoçuklara açtırın ya değilmi arkadaşlar lo
    Cevapla
  • Ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısınız
    Cevapla
  • Hatice 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen acılsın okullar
    Cevapla
  • eyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Nekadar kisitlama olsada cocuklar parkta avm sokakta heryerde .okula gelincemi kisitlama..lutfen yani byle dogru degil.okullar sokaktan dah guvenli
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurallara riayet eden bilinçli insanlar bunu yapmıyor bir çocuğun parkta avm de yada evinde olması ailesinin elinde
    Cevapla
  • eyla 3 yıl önce Şikayet Et
    MEB ligi istemeyen gondermesin derse tabiiki veli ve cocuklar biz gitmeyiz gondermeyiz derler.ve siniflar bos olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!