Lise 9,10,11 ve 12. sınıflar birinci dönem karne alacak mı? MEB sözlü notu ve ödevle...

Birinci dönemin sona ermesine kısa bir zaman kala lise eğitimi alan 9,10,11 ve 12. sınıfların gündeminde karne verilip verilmeyeceği geliyor. MEB İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarını ders katılım etkinlikleriyle verecek. Lise öğrencileri için alınan karar 81 ile gönderilen yazıyla belli oldu. Peki karnelerde ödevler ve sözlü notları sınav yerine mi geçecek? İşte Ziya Selçuk imzasıyla gönderilen yazı!

Lise 9,10,11 ve 12. sınıflar birinci dönem karne alacak mı? MEB sözlü notu ve ödevle...
Lise 9,10,11 ve 12. sınıflar birinci dönem karne alacak mı? MEB sözlü notu ve ödevle...
GİRİŞ 11.01.2021 09:32 GÜNCELLEME 11.01.2021 09:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladığı genelge ile birlikte 22 Ocak 2021 tarihinde birinci dönemin sona erdiği kesinleşti. Dönemin sona ermesi ve yarıyıl tatilinin başlamasından önce Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Meslek Liselerinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler karne sürecine ilişkin kesin bir bilgi alabilmek için araştırma yapıyor. MEB Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze karne dağıtımı olmayacağını üstü kapalı bir şekilde ifade etse de henüz resmi bir açıklama veya bilgilendirme yapılmadı. Hareketlilik yaşanmaması için bakanlık karne dağıtımının dijital ortamda gerçekleştirilmesi için bir planlama yapıyor. Bütün bu gelişmeler yaşanırken uzaktan eğitimle not ve puanlama yapılması için mevzuatta değişikliğe gidildi. Peki 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönem karnelerinde ödev ve sözlü notu ile değerlendirme yapılacak mı? İşte 81 ile gönderilen yazının tüm detayları…

 

BİRİNCİ DÖNEM KARNESİ VERİLECEK Mİ?

Ziya Selçuk yaptığı açıklamada İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin karne notlarını ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alınacağını paylaştı. Lise öğrencileri ise birinci dönem karnelerini ikinci dönem yüz yüze yapılacak.

 

 

Üniversiteye giriş sınavında belirleyici bir rol taşıyan Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) öğrencilerin dönem sonu karne notlarıyla belirleniyor. Adil bir ölçme ve değerlendirme süreci yaşanması için Milli Eğitim Bakanlığı lise birinci dönem karne notlarının ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirlenmesi kararını aldı.

DİJİTAL KARNE Mİ BASILI KARNE Mİ VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanı konuk olduğu canlı yayında karne dağıtım sürecine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne dağıtılabileceğinin altını çizen Bakan Selçuk” çocuklar ve veliler açısından olayı ele aldıklarını ifade ederek  yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak istemediklerini söyledi.  Dijital karneye bu sebeplerden ötürü sıcak baktıklarını vurgulayan Selçuk “ Evet dijital bir karne var çünkü bizim yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz tabii ki yok. O yüzden de bir dijital karne söz konusu.” şeklinde konuştu.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 22 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler yarıyıl tatiline 25 Ocak Pazartesi günü resmen başlayacak. Normal süreçte ikinci dönem yapılması planlanan Nisan ara tatili Sömestr tatiline eklenmesiyle öğrenciler 21 gün tatil yapmış olacak. İşte yapılan değişiklikler sonrası yeni takvim;

22 OCAK CUMA 1. DÖNEM SONU

25 OCAK PAZARTESİ YARIYIL TATİLİ (21 GÜN)

15 ŞUBAT 2021 İKİNCİ DÖNEME BAŞLANMASI

18 HAZİRAN  2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DÖNEM SONU

İKİNCİ DÖNEM LİSE SINAVLARI NASIL YAPILABİLİR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  daha önce yaptığı açıklamalarda sürecin gidişatına göre karar verdiklerini açıklamıştı. Lise öğrencilerinin birinci dönem karne notlarını ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlar belirleyecek.  İkinci dönem yapılacak sınavlarla ilgili kesin bir açıklama yapılmadı. Ancak geride bıraktığımız süreçte MEB sınav kararı aldığında sadece belirli derslerde sınav yapılacağını duyurmuştu. Lise sınavlarında da buna benzer bir uygulama yapılması öngörülüyor. 

2021 ÜNİVERSİTE SINAVI (YKS) NE ZAMAN YAPILACAK? 

Lise 12. sınıf eğitimi alan öğrencilerin diğer bir gündem maddesi ise Üniversiteye giriş sınavı olarak bilinen YKS sınavı oldu. TYT, AYT, ve YDT olarak üç oturumda gerçekleştirilecek sınavın Haziran ayında yapılması bekleniyor. Öğrenciler bu eğitim döneminde müfredatın tümünden sorumlu olacak. Geçtiğimiz yıl yapılan sınavlarda sadece yüz yüze eğitimle verilen konular baz alınmıştı. 

YORUMLAR 1
  • Cock roach 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"