Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? Uzaktan eğitimin sona ereceği tarih! MEB 2020-202 takvimi!

Yarıyıl tatili olarak bilinen Sömestr’ın başlamasına kısa bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı birinci dönemin sonunda yapılacak 15 günlük tatile, ikinci dönem yapılması planlanan ara tatili de ekledi. Aileler ve çocuklar uzaktan eğitime ara verilecek Sömestr tarihlerini araştırıyor Peki yarıyıl (15 tatil) ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte MEB 2020-2021 eğitim öğretim takvimi!

Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? Uzaktan eğitimin sona ereceği tarih! MEB 2020-202 takvimi!
Yarıyıl tatili kaç gün sürecek? Uzaktan eğitimin sona ereceği tarih! MEB 2020-202 takvimi!
GİRİŞ 16.01.2021 10:44 GÜNCELLEME 16.01.2021 10:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini evlerden sürdüren öğrenciler için güzel haber Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Pandemi koşulları sebebiyle yüz yüze eğitim alamayan öğrenciler birinci dönemin sonunda her zamankinden daha uzun bir tatil yapacak. Sömestr tatili ile  yoğun ders temposundan ve ekranlardan uzak kalacak öğrenciler 21 günlük dinlenecek. Uzmanlar bu süre zarfında öğrencilerin tablet, telefon, bilgisayar gibi aletlerden uzak durması tavsiyesinde bulunuyor. MEB tarafından yayımlanan takvime göre uzaktan eğitim 22 Ocak 2021 tarihinde sona erecek.  Karne heyecanı yaşayacak öğrenciler için ikinci dönem 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. Peki yarıyıl tatili ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? İşte 2020-2021 eğitim öğretim takvimi!

 

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

18 milyon öğrenci için 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönemi 22 Ocak günü son bulacak. Yarıyıl tatili 25 Ocak Pazartesi günü başlayıp, 15 Şubat 2021 tarihinde sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı pandemi nedeniyle Nisan ayında yapılacak 2. ara tatili de Sömestr tatiline ekleyerek tatili 21 güne çıkardı. İşte detaylı takvim;

 

UZMANLAR UYARIYOR! ÖĞRENCİLER DİNLENMELİ!

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerden çıkamayan ve okula gidemeyen öğrenciler için Sömestr tatili öncesi uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Daha önceki yıllara nazaran 1 hafta daha uzun sürecek yarıyıl tatilinde öğrencilerin dinlenmesi ve bilgisayar, tablet, televizyon gibi dijital aletlerden uzak durması tavsiye ediliyor. Çocukların evlerinde keyifli ve eğlenceli bir tatil dönemi geçirmesi için ailelere büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarına huzurlu bir ortam oluşturması gereken aileler, zaten yorucu bir dönemi geride bırakan öğrenciler için ders, ödev gibi durumlarda öğrencilere destek olmalı. İkinci dönem başlamadan özellikle İlkokul ve ortaokul çağındaki çocuklar pandemi ve salgın hakkında bilgilendirilmesi gerekiyor.

İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ KARNE ALACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı, kovid-19 tedbirleri kapsamında basılı karne dağıtılmayacağını duyurdu. Okullarda yaşanılabilecek yoğunluğun önüne geçmeyi hedefleyen bakanlık e-okul üzerinden dijital karneleri öğrenci ve ailelerin erişimine açacak. İlkokul öğrencileri ilgili mevzuata göre karne alırken sadece 4. sınıf öğrencileri ders etkinliklerine katılım puanlarına göre karne notu oluşturulacak. Ortaokullar ise uzaktan eğitim ile  proje, ödev  ve ders etkinliklerinde alınan puanların  aritmetik ortalamaları alınarak karne notu oluşturulacak. Lise eğitimlerini sürdüren öğrenciler 1. dönem karnelerini 15 Şubat 2020 tarihi sonrası yapılacak yüz yüze sınavlar sonucunda alacak.

YORUMLAR 1
  • İsmimi merak et 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu virüs bitsin artık okullarımıza gidip hepimiz eğitimimizi eksiksiz bir şekilde devam edelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor