Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan son dakika açıklaması: Şubat sonu başlıyor

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk köy okullarında yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Selçuk, şubat ayı sonunda öğretmenlere aşı uygulamasının başlayacağını belirtirken yüz yüze eğitime geçecek olan sınıflar hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 15.02.2021 10:48 GÜNCELLEME 16.02.2021 17:22
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Gödekli İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç töreninde, ilk ders zilini çaldı.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Bakan Selçuk, şunları söyledi:

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Şu an itibarıyla köylerimizde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken, diğer öğrencilerimiz de ekranların karşısında yerlerini aldı. İkinci yarıyılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum

OKUL ÖNCESİ, 8. VE 12. SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME 1 MART'TA BAŞLAYACAK

Bu ilk adımı takip edecek adımımız 1 Mart’ta okul öncesi ve 8 ve 12. sınıf öğrencileri için okulların kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde de salgının ölçütü göz önüne alınarak, ilin kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Okullar hangi koşullarda açıyoruz? Şunun bilinmesini isterim ki okulların açılmasıyla ilgili aldığımız kararlar uzun süren araştırma ve planlama kapsamında belirlendi.

Bunun ilk adımı tüm eğitim kurumlarının standarda tabi olmasıydı. Kararlılıkla tüm çocuklarımızın aynı sağlık güvenliği imkanı içinde olması için 27 Temmuz 2020 tarihinde bakanlığımızla TSE arasında imzalanan eğitim kurumlarında hijyen şartlarının iyileştirilmesi protokolü kapsamında kılavuz yayınladık.

Sınıflar, öğretmen odaları, okul bahçesi gibi okul binası içinde her ortak kullanım alanında ayrı kurallar belirledik. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk ders zilini Iğdır'da çaldı

Kılavuz sonrasında okulların hijyen şartlarının iyileştirilmesi adına okulun temiz belgelendirme programını da yürürlüğe aldık. Kılavuzla ilgili çalışmalarımızı ayrı ayrı yapma imkanı bulduk.

Şu an itibariyle okullarımızın yüzde 98.2’sini oluşturan okullarımız ‘okulum temiz’ belgesiyle yüz yüze eğitime hazır hale geldi.

ŞUBAT SONU AŞILAMA BAŞLIYOR

Hepiniz gibi bizim de bu tedbirler içinde önemli bulduğumuz tedbir, öğretmenlere aşı uygulanması...  Yüz yüze eğitime giren öğretmenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığı’na iletildi. Randevu sistemine işlenmeye başlandı. Şubat’ın son haftası öğretmenlerin ilk doz aşılanmasına başlanacak.

EBA ve 3 TRT EBA televizyon kanalımız her zaman açık kalacak. Öğretmen ve öğrencilerimize de hizmet verecek.

Sizlerle işbirliği içinde eğitimin üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk olmayacağını salgın sürecinde hep beraber tecrübe ettik, ediyoruz.

Şunu bilmenizi isterim ki bugün bu köyde evlatlarımızla birlikte şu zili çalmak, onlar kadar bizleri de mutlu etti.

En kısa zamanda sınıflarımızın dolması, okul bahçelerinin cıvıldaması, hasretin tamamen ortadan kalkması temennisiyle yeni yarı yılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını gönülden diliyorum.

YORUMLAR 86
  • Tatlı kız 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık nolur 11 sınıflarında acinnnnn
    Cevapla
  • Nurullah kartal 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bin yıldır okula gitmiyorum açın 10.sınıfım seneye bölüm seçecez sözde
    Cevapla
  • Zezo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütun sınıflardan bahsediyorlar bi 10. Sınıftan bahsetmiyorlar bari ilçedeki okulları açın ya tam acin yada kesin bu saçmalığı birisi yüz yüze eğitim görür diğeri ise telefondan görür bune saçma bir şey ya açamayacak deyin yada açacak simdi ise 1 ay açılır sonra kesin gene kapanır iste Türkiye bu yüzden gelişmiyor
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    10. Sınıfları açın ayda bir gitmeye bile razıyız lütfen bi biz kaldık 10 . Sınıfa bı biz başlayamadık
    Cevapla
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi 10 . Sınıflar kaldı lütfen açın ayda 1 gitmeye bile razıyız hiç açılmayan 10. Sınıflara bir el uzatın günlük 2 derste olur okulunun yolunu tutalımda ne kadar olursa razıyız
    Cevapla
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    11. Sınıflarda hiç açılmadı ama bizde sabırla bekliyoruz açılmasını
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?
CHP yandaşının ‘anket’ yalanı elinde patladı! Anket şirketinden Saymaz’a cevap gecikmedi!