İstanbul'da yüz yüze eğitime yarın da ara verildi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kar ve buzlanma nedeniyle, bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 18 Şubat Perşembe günü, bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

GİRİŞ 17.02.2021 17:25 GÜNCELLEME 17.02.2021 19:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre bu gece saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don bekleniyor.

Bu nedenle İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da 18 Şubat perşembe günü de yüz yüze eğitimin yapılmayacağını duyurdu.
 

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Kar ve buzlanma nedeniyle bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 18 Şubat Perşembe günü, bir gün süreyle ara verilmiştir. Buzlanmaya karşı tedbiri elden bırakmayalım" ifadelerini kullandı.

ŞİLE'DE 70 CM'LİK KAR KALINLIĞI ÖLÇÜLDÜ

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Şile'de kar kalınlığının 70 cm ölçüldüğünü açıkladı.

AKOM'dan kar yağışıyla ilgili yazılı açıklama şu şekilde:

"Öğle saatlerinden itibaren hafifleyen “deniz etkisi kar" (DEK) yağışının, rüzgarın güneyli yönlere dönmesiyle birlikte, akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor. Yarın sabah saatlerinde Marmara bölgesine gelen yeni bir alçak basınç sisteminin etkisiyle karla karışık yağmur, yer yer kar yağışı yaşanabileceği de tahmin ediliyor. Sistemin hafta sonu bölgeyi terk edip sıcaklıkların mevsim normallerine yükselmesi de tahminler arasında. Dün İstanbul'da öğle saatlerinde mola veren kuvvetli kar yağışı geçişleri, bugün sabah erken saatlerinden 05.00 itibaren rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesiyle beraber tekrar etkili oldu. Peş peşe gelen hava kütleleri, İstanbul'un her iki yakasında yoğun kar yağışına neden olurken kent genelinde mevcut kar kalınlığına ilave 5-10 cm aralığında kar birikintisi ölçüldü. DEK etkisiyle kısa sürede yanan ani kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde trafikte bazı aksaklıklar yaşanırken, İBB ekipleri ihbar gelen yerlere müdahale etti, trafik akışını sağladı. Özellikle Kadıköy, Üsküdar, Sarıyer, Şişli ve Beşiktaş ilçelerinde trafikte aksamalar meydana geldi.

Şile'nin Darlık ve Ağva mevkilerinde 60-70 cm'e ulaştı. Kent diğer bölgelerinde ise kar kalınlığı; Hadımköy'de 40 cm, Beykoz'da 35, Şişli'de 30 cm, Arnavutköy'de 30 cm olarak ölçüldü.

DEK yağışlarının en önemli etkisi kütlelerin geçiş yaptığı yerlerde, hızla hava sıcaklığını düşürerek kar yağışının zemine yapışmasını sağlamasıdır. Ayrıca yukarı hava sıcaklığının düşük olması (-30°C) ve deniz sıcaklığının yüksek olmasından (10°C) kaynaklanan sıcaklık farkı kararsızlık oluşturmakta bu nedenle gök gürültülü kar yağışı görülebilmektedir. Gök gürültülü kar yağışı etkili olduğu bölgede çok kısa sürede kar birikintisi oluşturmaktadır."

BURSA MUDANYA'DA YÜZ YÜZE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Bursa'nın Mudanya ilçesinde etkili olan kar nedeniyle okullarda bugün yüz yüze eğitim yapılamayacak.

Mudanya Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde olumsuz hava koşullarının devam etmesinden dolayı yüz yüze eğitime 1 gün ara verilmesinin kararlaştırıldığı duyuruldu.

İlçede 11 kırsal mahalle ve merkezdeki bir anaokulunda yaklaşık 2 bin öğrenci yüz yüze eğitime yarın başlayacak.

Bursa'nın Büyükorhan, Gemlik, İnegöl, İznik, Keles, Kestel, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhangazi, Osmangazi, Yenişehir ve Yıldırım ilçelerindeki resmi ve özel okullar, anaokulları ile eğitim rehabilitasyon merkezlerinde yüz yüze eğitime bugün ara verildiği daha önce duyurulmuştu.

YORUMLAR 5
  • Uhhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar acikmiydi. Ne oluyor ya.
    Cevapla
  • Keko 3 yıl önce Şikayet Et
    ibb tuzdan tasarruf edecek diye okullar tatil edildi
    Cevapla
  • Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kar kış 15 gün önceden belliydi okulların açılış tarihini bula bula bu haftayı mı buldunuz.. aylardır kapalı zaten okullar önümüzdeki pazartesi tüm Türkiye'de hep birlikte açılabilirdi.. çocuk oyuncağı gibi onlarca il ve ilçede günübirlik sürekli tatiller veriliyor çocuklar veliler hep diken üstünde..ne gerek var yani durup dururken bu kadar işkenceye..bu kadar amir memur ne iş yapar günler öncesinden meteoroloji bas bas bağırıyor sağır sultan duydu ama ne hikmetse yetkililer duymadı
    Cevapla
  • (¹⁴⁵³) 3 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu kardeşim sen okuların açılışı kapanışı bir kişinin iki dudak arasındaki bir sözden ibaret mi zanediyorsun bu konuda kanun veya yasa gereği yıllık takvim belirlenmış öyle ben dedim oldu değil kanun dennen birşeyvar eleştiriyorsun fakat bunun bir kuralı var.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Anne baba çalışanlar ne yapacaklar, ben işine gitmek zorundaysam, kreşler neden kapalı, bu kararlar neye göre alınıyor biri aciklaya bikir mi, çocuk veya çocuklara kimin bakmasını istiyorlar veya benim yerime iş yerinde kimin çalışmasını istiyorlar, birisio bana açıklama yapabilir mi? rica etsem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!