MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan kritik açıklama! Lise sınavları iptal olacak mı? Sınav yapamayız...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda yüz yüze düzenlenecek lise sınavları hakkında katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Karne verebilmek için sınav yapmak zorunda olduklarını ifade eden Selçuk, riskin çok olduğu illerde sınavla ilgili karara dikkat çekti. Peki lise birinci dönem sınavları iptal edilecek mi? İşte Ziya Selçuk’un yaptığı okul sınavı açıklaması!

MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan kritik açıklama! Lise sınavları iptal olacak mı? Sınav yapamayız...
MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan kritik açıklama! Lise sınavları iptal olacak mı? Sınav yapamayız...
GİRİŞ 25.02.2021 14:57 GÜNCELLEME 25.02.2021 14:58
Bu Habere 521 Yorum Yapılmış

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle lise sınıfları 20 Kasım ara tatil dönüşü uzaktan eğitime geçti. Evlerinden ders işlemeye başlayan öğrencilerin tamamlanmayan sınavları yarım kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, ölçme ve değerlendirme işlemlerinin okullarda yüz yüze imkanla yapılması kararını aldı. Son dönemde sosyal medyada ve diğer platformda öğrenciler MEB Bakanı Ziya Selçuk’a sınav hakkında sesini duyurmaya çalışıyordu. Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı sınav paylaşımıyla tartışmalara son noktayı koydu. Öğrencilerin taleplerinin önemli olduğunu ifade eden Selçuk, gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmanın önemli olduğunu belirterek öğrencilere seslendi. Peki lise birinci dönem yüz yüze sınavlar ertelenecek mi? İşte yapılan o açıklama!

MEB 2021 okulların açılma tarihi! 1 Mart'ta hangi sınıflar açılıyor? Yüz yüze eğitime valilik..

"KARNE VEREBİLMEK İÇİN SINAV YAPABİLMEMİZ GEREKİYOR"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk A Haber'de katıldığı canlı yayında okul sınavlarıyla ilgili öğrencilerin merakla beklediği açıklamayı yaptı. İşte Ziya Selçuk'un yaptığı sınav açıklaması;

"Karne verebilmemiz için bizim bir sınav da yapabilmemiz gerekiyor. İllerin risk durumuna bakarak, yerinde karar dönemi var. İl Hıfzısıhha Kurulu burada risk çok yüksek okulu açamayız, sınav yapamayız diyebilir. Filanca ilde hiç vaka yok, şu kademelerde biz okulları açıyoruz diyebilir. Başka bir il risk yüksek açmıyoruz diyebilir. Kabine toplantılarında Sağlık Bakanlığı'ndan onay gelirse, sınıflar genişletilebilir. Mart sonuna kadar illerin durumuna göre karar verilecek.

Biz hiçbir sınav yapmazsak, eğitim faaliyetlerini dikkate almazsak, sürekli olarak bir birikim oluşacak ve öğrencilerimizin geleceğe ilişkin yükleri artacak. Bizim geleceğe dönük ihtiyaç nedir diye bir bilgiye de ihtiyacımız var. Tamamlayıcı ve destekleyici politikaları üretmek için verilere ihtiyacımız var. Tamamen kontrollü olarak, belli saatler arasında okula gelerek sınava geldik, bunun riski nedir? Bunu elbette danışıyoruz. İstişare ediyoruz. Bu masa başında alınacak bir karar değil. İstişare ile alınabilecek bir karar. Sınav için şehir değiştirmeye gerek yok Herkes bulunduğu ilde kendi türünden okulda sınava girebilecek."

BİRİNCİ DÖNEM LİSE SINAVLARI ERTELENECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda lise sınavlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk “ Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünü daha fazla artıracaktır. Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik.

Kararlarımızda, sağlığınız her zaman önceliğimiz. Desteğiniz ve iş birliğiniz bizim için önemli. Bu günlerin üstesinden hep birlikte gayretle geleceğiz. Siz derslerinize ve sağlığınıza odaklanın lütfen. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

LİSE ÖĞRENCİLERİ KARNELERİNİ DİJİTAL ALACAK!

Lise öğrencileri, yüz yüze okullarda yapılacak sınavlara 1 Mart tarihinden itibaren katılacak. Öğrencilerin sınav notları geçtiğimiz dönem yapılan sınavlarla birleştirilerek e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine eklenecek. İlk dönem sınavları tamamlandıktan sonra lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri 1. dönem karnelerini dijital olarak alacak. 

HANGİ DERSLERDEN SINAV YAPILACAK?

Lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı sınavda öğrenciler 1 Kasım 2020 tarihine kadar olan konu ve kazanımlardan sorumlu tutulacak. Ölçme ve değerlendirme işlemlerinin yapılabilmesi için düzenlenecek sınavlarda Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Fizik, Kimya, Coğrafya, Dil ve Anlatım gibi ana derslerden sınav yapılması öngörülüyor. Sınavlar okullara göre değişkenlik gösterebilirken yapılacak sınavlarla ilgili detaylara okul yönetimleri ve öğretmenler tarafından karar verilecek.

YÜZ YÜZE LİSE SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yarım kalan lise sınavlarının düzenlenmesini içeren yazılı bir açıklama yaptı. 2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci döneminde yapılamayan sınavların 15 Şubat tarihi sonrasında bırakıldığı ifade edilerek sınavların 1 Mart tarihinden itibaren okullarda yüz yüze yapılacağı açıklandı. Lise sınavları sosyal mesafe, hijyen ve koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 haftayı geçmeyecek şekilde düzenlenecek.

LİSE SINAVLARINDA HANGİ KONULAR ÇIKACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı yapılacak sınavlarda öğrencilerin 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konu ve kazanımlardan sorumlu olması kararını aldı. Sınavlar 19 Mart tarihine kadar tamamlanarak sonuçlar e-Okul sistemine girilecek. Sonuçlar neticesinde öğrencilerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı birinci dönem karne notları oluşturulacak. Bakanlık okullarda yaşanacak hareketliliğin önüne geçebilmek için öğrencilerin bir günde en fazla 3 dersten sınav olması kararını aldı. Yüz yüze eğitime öğrenciler veli onayına göre katılım sağlayacak. Dileyen aileler çocuklarını okullara göndermezken okula gelmeyen öğrencilerin nasıl sınav olacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

SINAVLAR NE KADAR SÜRECEK?

Lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı yüz yüzer sınavlar en fazla 40 dakika sürecek. Uygulanacak sınavlar bu süre dikkate alınarak hazırlanacak. Sınavların başlamasından en az 1 hafta öğrencilere sınav bilgileri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden iletilecek. 

LİSE 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yapılacak 2. dönem sınavların planlamasına dair açıklama yaptı. Yapılan açıklamada " 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin puanlar, haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın, öğrencinin her dersten sınav puanı, performans çalışması puanı ve derse katılıma ilişkin performans puanı ile öğrenciye dersi ve konusu birinci dönem belirlenip verilen ve öğrencinin ikinci dönem ders öğretmenine teslim etmesi gereken proje ödevi puanıyla belirlenecek.
2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin yapılacak birinci sınavlar, 16 Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanacak şekilde planlanacak ve eğitim kurumu müdürlüklerince sınavların yüz yüze uygulanması sağlanacak.
 
Kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinden herhangi birinde kronik hastalık bulunan öğrenciler, okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacak." ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 521
  • 123456789 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben lise öğrencisiyim geleceğim için lütfen bu sene sınıfta kalma olmasın
    Cevapla
  • Derya çabadak 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizi çok seviyoruz ❤️
    Cevapla
  • Tuğba 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım lütfen bu sefer iptal olmasın her seferinde emeklerimiz boşa gidiyor yükümüz gittikçe artıyor
    Cevapla
  • Sedanur SARİKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım öncelikle size buradan sesleniyoruz okullarımızı açmanızı bilhassa temenni ediyoruz ben 8.sınıf öğrencisiyim ellerinizden ayakalarınızdan öperim ki ikna ile okullarımızın aćılamsını sabırsızlıkla bekliyorum evde sıkıdlım artık ve öğretmenlerimzin bu dönem de bizden çoook şey beklediklerini size söylemeye gayretim yok... Ama ne yazıkki hiç bir uğraşıya rağmen deneme sınavlarının beklediğimiz kadar gelmedi ne yazıkki pazartesi günü 1 Mart'ta ojullarınızın açılmasının size diyecek sabrım kalmadı
    Cevapla
  • Şilan Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanım sizi çok seviyorum kendinize çok iyi bakın ❤️
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan İran açıklaması: Kınanması gereken İran değil! Emeklilere de seslendi!
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız