Türkiyen'nin en fazla vaka görülen ili Samsun'da son dakika uzaktan eğitim kararı!

En çok koronavirüs vakası görülen Samsun'da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kentte 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda uzaktan eğitime geçilmesi kararı aldı.

GİRİŞ 09.04.2021 06:17 GÜNCELLEME 09.04.2021 09:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Vali Zülkif Dağlı başkanlığında toplanarak Kovid-19 salgını nedeniyle bir dizi tedbir aldığı kaydedildi.

Son dakika: Bakan Selçuk'tan 'tablet bilgisayar'...

Kovid-19 ile ilgili Sağlık Bakanlığı ve Kovid-19 Bilimsel Danışma Kurulunca yayınlanan risk haritasında Samsun'un çok yüksek risk grubunda yer alan iller arasında bulunduğuna dikkati çekilen açıklama, şöyle devam etti:

Milli Eğitim Bakanı duyurdu: 2 sınav ertelendi

"Salgının yayılmasını önlemek ve halkımızı hastalığın istenmeyen etkilerinden korumak amacıyla ilimiz genelinde eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgili 12 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere yeni tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda ilimizde vaka sayısında artışın önlenmesi amacıyla resmi ve özel ilkokulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında uzaktan eğitime geçilmesi, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime devam edilmesi kararlaştırılmıştır. 15 Şubat itibarıyla yüz yüze eğitime başlayan köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında yüz yüze eğitime devam edilecektir. Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okullarının yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerinin de devam etmesi kararı alınmıştır."

Açıklamada, okul öncesi eğitim kurumlarında (bağımsız anaokulu) ve okul bünyesinde bulunan ana sınıflarında eğitim öğretim faaliyetlerine devam edeceği vurgulanarak, "8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik destekleme, yetiştirme kursları ve takviye kurslarında yüz yüze eğitime, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflarda uzaktan eğitime devam edilecektir." ifadesine yer verildi.

YORUMLAR 5
  • Hadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma . Derhal okullar açılmalı . Bu hastalık hastası kişiliklerin yasakları derhal kaldırılmalı
    Cevapla
  • Ege bey 3 yıl önce Şikayet Et
    MEB ne yapmaya çalışıyor anlamış değiliz vakalar patlamış bir sürü çocuk vaka var ama uzaktan eğitime geçilmiyor.
    Cevapla
  • Anti satan 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel okullar açmı kalsın?okul müdürleri okulda yalnız kalıp kafayımı yesin mobing uygulamaya ve ego tatmin etmeye ihtiyaçları var,dünyada birinciyiz ikinci sırayamı düşelim?insan hayatı sağlığı liyakat eğitim hepsi boş laf oldu yazık oluyor vallahi yanlışı yöneticinin yüzüne söylemek dinimizin gereğidir özellikle meb deki vatandaşlarımız namaz kılıyorsanız müslüman ahlakını ve fikrini söylemek zorundasınız yoksa mevki makam ve para için dininizi satmış olursunuz.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün türk çocukların Allah korusun amin.
    Cevapla
  • Vatann sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Balıkrsire
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti