İlkadım’da İmam Hatipli öğrenciler örnek oldu

İlkadım Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Afrika'da su kuyusu açtırmak için harekete geçti.

İlkadım’da İmam Hatipli öğrenciler örnek oldu
İlkadım’da İmam Hatipli öğrenciler örnek oldu
GİRİŞ 09.04.2021 11:06 GÜNCELLEME 09.04.2021 11:07

Samsun’da bulunan İlkadım Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrencileri örnek bir davranışa imza atarak “Kurak sinelerde bir damla su olalım” sloganı ile Ramazan ayı öncesinde su kuyusu sosyal sorumluluk projesini faaliyete geçirdi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) aracılığıyla yürüttükleri bu projede İlkadım Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu amaçlarının, on bir ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala Afrika'daki su sıkıntısının giderilmesine bir nebze de olsa destek olmak olduğunu açıkladı.

SIRA İKİNCİ SU KUYUSUNDA

En kısa sürede ikinci su kuyusunu da açtırmak istediklerini ileten Köseoğlu, “Suya muhtaç kardeşlerimizin temiz su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla okulumuzda başlatılan su kuyusu kampanyası için, gereken miktar tamamlanmış oldu. Öte yandan okul derneğimizin katkılarıyla, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve hayırsever vatandaşların destekleriyle ikinci su kuyusu için gerekli olan miktarın çoğu tamamlandı. En kısa sürede ikinci su kuyusu için de müracaatımızı tamamlamış olacağız. Kardeşlerimizin özellikle rahmet ve mağfiret ayında su nimeti ile buluşacak olmaları çok özel ve anlamlı oldu. Onlarca hanenin ve yüzlerce insanın faydalanacağı su kuyusunun açılması için katkı sağlayan öğrenci, öğretmen, velilerimize, okul aile birliğimize ve okul derneğimize yürekten teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki zamanlarda bu ve benzeri çalışmaların artarak devam etmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” diye konuştu.

28 BİN 860 LİRALIK BAĞIŞTA BULUNULDU

Açılacak olan su kuyusu projesine Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Neriman Topuz’un öncülüğünde öğrenciler, öğretmenler, veliler ve hayırsever vatandaşlar destek verdi. İHH Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yeşil’e devir teslim töreni ile 28 bin 860 TL tutarındaki dekont takdim edildi.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!