İmam Hatip okullarında “HİSAR” Projesi başlıyor

HİSAR adlı proje ile imam hatip okullarındaki öğretmenlere yönelik inovasyon, STEM, robotik alanında mesleki gelişim eğitimi verilecek.

İmam Hatip okullarında “HİSAR” Projesi başlıyor
İmam Hatip okullarında “HİSAR” Projesi başlıyor
GİRİŞ 27.04.2021 12:28 GÜNCELLEME 27.04.2021 12:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Projede, imam hatip okullarındaki öğretmenlere inovasyon, STEM, robotik alanında mesleki gelişim eğitimi sağlanacak, öğrencilere ise kodlama ve tasarım odaklı düşünme becerileri kazandırılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce başlatılan HİSAR (imam hatip, inovasyon, STEM, atölye, robotik) adlı proje ile imam hatip okullarındaki öğrencilere, kodlama ve tasarım odaklı düşünme becerileri kazandırılacak. Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonunun temel amacını "Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirmek" şeklinde ifade etti.

9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür yarışmasının 1. aşama sınavı gerçekleştirildi

“PROJEDE YÜZ YÜZE ATÖLYE EĞİTİMLERİ ÖNEM ARZ EDİYOR”

Dijital becerilerin gelişmesi için içerik üretilmesi ve öğretmen eğitiminin bu amacın gerçekleşebilmesi için belirlenen ana hedeflerden birini oluşturduğuna dikkati çeken Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Bu kapsamda öğrencilerle birlikte bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik olarak kodlama ve 3D tasarım etkinliklerinin yürütülmesi ve öğretmenlere disiplinler arası proje yapımı, 3D tasarım ve akıllı cihaz gibi alanlarda yüz yüze atölye eğitimlerin verilmesi faaliyetleri önem arz ediyor. Bu bağlamda imam hatip okullarındaki öğretmenlere yönelik inovasyon, STEM, robotik alanında eğitim vermek, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek, öğrencilere kodlama ve tasarım odaklı düşünme becerileri kazandırmak, yenilikçi fikirler geliştirme süreci ve disiplinler arası çalışmalar ile geleceğin mesleklerine hazırlamak, böylece topluma değer katan ve gelişen çağa uyum sağlayabilen bireyler yetiştirmek amacıyla HİSAR (İmam Hatip, inovasyon, STEM, atölye, robotik) adlı projemizi hayata geçiriyoruz"

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim ve sınav duyurusu! Tarih açıklandı

EĞİTİMLER 3 HAFTA SÜRECEK

Nazif Yılmaz, her ilden öğretmenlerin katılımıyla 3 hafta sürecek eğitici eğitimleri ile projeyi başlatacaklarını vurgulayarak, imam hatip okullarında görev yapan 240 bilişim teknolojileri öğretmenine verilecek eğitimlerle projeyi yaygınlaştıracaklarını söyledi.

HİSAR Projesi eğitici eğitimi için başvurular, "http://meb.ai/ftMzr4" adresinden yapılabilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk öğretimi anlarım tamam ama lütfen artık örümcek fikirli ve dayatmacı olmaktan vaz geçin artık. Zira din yaşam biçimidir ve onu kalıplandırmak ve detaylandırmak hele hele de illaki benim bildiğim gibi .... gibi ilkelliklerden vaz geçin artık. Allah' ım kitabın da şüpheye düşürmeyecek nitelikte her bilgiyi bildirmiş, Peygamberimizde sünnetleri ile açıklamış.
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    İlim adamından bilim adamı olmaz mı? Tarihine iyi bak
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Hele şükür şimdiye kadar geç kalınmasına rağmen yine de bence çok güzel bir karara imza atılmış. Teşekkürler ve başarılar. Aşağıda ki yoruma gelince; lise seviyesine gelmiş ve şu bilişim çağında olduğumuz da dikkate alındığında başta Diyanet sayfaları olmak üzere öğrenmeyi isteyen her liselinin kolayca ulaşabilecekleri bilgileri zor ile ve dayatarak illaki liselerde olsun demeyi anlayamıyorum..
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm liselerde imamhatipler gibi gerekli İslami bilgi öğretilmeli.
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Lise de geç kalınır. Dinimizi sevdirmeye yaşamaya ana okulundan başlanmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar