YTB’den Asya Pasifik Bölgesindeki Kardeş Topluluklara Medya Eğitimi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Anadolu Ajansı (AA) ve TRT iş birliğinde düzenlenen "Asya Pasifik Online Medya Akademisi" I ve II kapsamında çeşitli ülkelerden katılımcılar 10 farklı konuda 32 saat eğitim aldı.

YTB’den Asya Pasifik Bölgesindeki Kardeş Topluluklara Medya Eğitimi
YTB’den Asya Pasifik Bölgesindeki Kardeş Topluluklara Medya Eğitimi
GİRİŞ 05.06.2021 14:21 GÜNCELLEME 05.06.2021 14:23

“Asya Pasifik Online Medya Akademisi I” programında katılımcılara AA'nın deneyimli kadrosunca "Haber Yazım Teknikleri", "Yeni Medya ve Sosyal Medya Uygulamaları" ve "Özel Haber" gibi başlıklarda 9 saat eğitimler verildi. Ardından ise “Akademi II” programında TRT'nin alanında uzman isimleri tarafından, "Sosyal Medya İçin Video Yapımı, Akıllı Cihazlar ile Fotoğraf ve Video Çekim Teknikleri, Fotoğraf Uygulaması, Ekranda Haberin Belirleyici Unsurlarını Oluşturma, Yapımcılık, Dekor/Sahne Tasarımı ile Temel Metin ve Senaryo Yazarlığı" konuları hakkında tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi.

YTB'den yurt dışındaki iletişimciler için 'Türk Diasporası Medya Ödülleri' yarışmasıYTB'den yurt dışındaki iletişimciler için yarışma

Eğitimlerde farklı ülkelerde faaliyet gösteren medya mensupları ile ilişkiler geliştirilerek tecrübe paylaşımında bulunuldu. Asya Pasifik Çevrim İçi Medya Akademisi II, TRT yapımcıları Adnan Yıldırım ve Uğur Saatçi tarafından verilen Temel Metin ve Senaryo Yazarlığı dersinin ardından gerçekleştirilen kapanış programı ile sona erdi.

Göbeklitepe nerede ve kimler tarafından yapıldı? Göbeklitepe'nin tarihi önemi...Göbeklitepe nerede ve kimler tarafından yapıldı? Göbeklitepe'nin tarihi önemi...

EĞİTİMLER İKİ HAFTA SÜRDÜ

İki haftalık eğitimin ardından gerçekleştirilen kapanış programında ise YTB Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus bir konuşma yaptı. Medya alanındaki iş birliğinin önemine dikkat çeken Turus, YTB’nin Asya Pasifik bölgesine yaptığı faaliyetleri anlattı.

YKS Adaylarına ÖSYM Başkanı Halis Aygün'den önemli tavsiyelerÖSYM Başkanı Halis Aygün'den önemli tavsiyeler

Abdulhadi Turus, Türk-İslam tarihinde önemli bir yeri olan Kutadgu Bilig'in gelecek kuşaklara aktarılması adına YTB tarafından Kutadgu Bilig Araştırmaları Tarihi projesi hazırlandığını söyledi. Bunun yanında ise üniversite düzeyinde eğitime yardımcı kaynak olarak oluşturulan Çağdaş Uygur Edebiyatı eserleri çalışmasını hataya geçirdiklerini ifade etti. YTB Başkan Yardımcısı Turus, Farabi Online Eğitim programı ile de bölge ülkelerinin diasporalarda yaşayan ortaokul ve lise çağındaki gençlerine yönelik fen ve matematik alanlarında kurslar düzenlendiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor