Atakum Anadolu İHL, Türkiye 3.sü oldu

TÜBİTAK’ın düzenlediği 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Fizik alanında Türkiye 3.’sü oldu.

Atakum Anadolu İHL, Türkiye 3.sü oldu
Atakum Anadolu İHL, Türkiye 3.sü oldu
GİRİŞ 10.06.2021 15:19 GÜNCELLEME 10.06.2021 15:19

Bu yıl yarışmaya 2 bin 615 farklı okuldan 11 bin 251 kız ve 7 bin 858 erkek öğrenci olmak üzere toplam 19 bin 109 öğrencinin hazırladığı 14 bin 010 proje başvurusu alındı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Sefa Merve Zehiroğlu ve İclal Şeker Fizik alanında hazırladıkları proje ilk olarak bölge finalinde birinci oldu. Türkiye finaline katılmaya hak kazandıktan sonra final yarışmasında da Türkiye üçüncülüğü başarısını elde etti.

AMAÇ DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTIP, ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK

Fizik Öğretmeni Deniz Üstünçelik'in danışmanlık yaptığı, Atakum Anadolu İhl 11. Sınıf öğrencileri İclal ve Sefa tarafından hazırlanan Türkiye 3.’sü olan Fizik projesi ‘’Rüzgar Türbin Kanadı Kaplama Malzemelerine Alternatif: Kenevir (Cannabis Sativa) Takviyeli Biyokompozit ‘’ adlı proje ile öğrencilerin amacı; ülkemizde de yetişen kenevir ile doğa dostu biyokompozit malzeme üretmek, dışa bağımlılığı azaltmak ve çiftçimizi desteklemek, diğeri de cam elyaf ya da fiber karbon gibi malzemelerden daha dayanıklı hammaddesi kenevir olan biyokompozit malzeme üretmek.

BİRÇOK OKULU GERİDE BIRAKTI

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Fen Bilimleri alanında tarihinde ilk kez katıldığı TÜBİTAK 2204 –A Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasına birçok Fen lisesi,  proje okulları ve özel okulları geride bırakarak Samsun bölge birincisi ve finalisti oldu. Ayrıca Türkiye finalinde üçüncülük alarak bu alanda büyük bir başarıya imza atmıştır. Finallerde Türkiye genelinde fizik alanında 24 proje yarışmıştır.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti