Bakan Ziya Selçuk'tan 400 bin emekliye mektup! Duyurup, çağrı yaptı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yeni bir hayata yelken açan yaklaşık 400 bin emekli vatandaşımıza rüzgâr olma niyetiyle bir mektup gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Ziya Selçuk'tan 400 bin emekliye mektup! Duyurup, çağrı yaptı
Bakan Ziya Selçuk'tan 400 bin emekliye mektup! Duyurup, çağrı yaptı
GİRİŞ 03.07.2021 13:42 GÜNCELLEME 03.07.2021 13:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından 400 bin emekli vatandaşa mektup göndererek çağrıda bulundu. Bakan Selçuk paylaşımında "Yeni bir hayata yelken açan yaklaşık 400 bin emekli vatandaşımıza rüzgâr olma niyetiyle bir mektup gönderiyoruz. 3700’e yakın farklı kurs programı olan halk eğitimi merkezlerimizin ve yüreğimizin kapılarını ardına kadar açtık. Dinlenmek, eğlenmek, öğrenmek isteyenleri bekleriz" ifadelerine yer verdi.

İşte Bakan Selçuk'un 400 bin emekli vatandaşa gönderdiği mektup; 

Artık kendinizden bahsederken "Emekliyim." diyeceğiniz bir dönemdesiniz. "Emekli" demek; bir anlamda "Uzun yıllar, günler, geceler boyu çalıştık, emek harcadık." demek. Kelimenin kendi bile çektiğiniz zahmetlerin göstergesi. Öncelikle ülkemize sağladığınız bu büyük katkı için teşekkür etmek isterim.

Eminiz ki çalışma hayatına başladığınız ilk günden, "Emekli oldum." dediğiniz güne kadar pek çok hayal kurdunuz. Biz de bu hayallerin başladığı yerde açık bir kapı olarak yanınızda olalım istedik. Halk eğitimi merkezlerimizde resim ve seramik kurslarından gümüş işlemeciliğine, takı tasarımından hüsnühat sanatına, çinicilikten arıcılığa kadar 72 alanda 3.645 farklı kurs imkânıyla yeni hobiler edinmenize destek oluyoruz. Emeklilik döneminize katkı sağlayacak bu ücretsiz kurslarla hayatınızın bu diliminde yaşayabileceğiniz olası sorunlarla başa çıkma sürecinizi kolaylaştırmayı ve belki de yıllar boyu yaşamaya fırsat bulamadığınız farklı deneyimlere ulaşmanızı da amaçlıyoruz.

Hani hep "Emeklilikle yeni bir hayata yelken açıyoruz." denir... Bizim çabamız da bu yelkene rüzgâr olabilmek. Emeklilik yoluna çıkmadan önce halk eğitimi merkezlerimize uğramanız ve bir yorgunluk kahvemizi içmeniz, bizi çok mutlu edecek.

Emeklilik hayatınızın sağlıkla, huzurla ve her gününüzün kendinizi bir önceki günden daha iyi hissedeceğiniz güzellikte geçmesini yürekten diliyorum.

YORUMLAR 8
  • Duyarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    12 yıllık zorunlu eğitim tam bir facia. Köyler boşaldı. Tarım hayvancılık yapacak gençler karın tokluğuna şehirlerde yaşamayı tercih ediyor. Vasıflı ara eleman yetişmiyor. Çözüm, çözüm.
    Cevapla
  • Naim 2 yıl önce Şikayet Et
    3600'Ek Gösterge Hocam
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    emekligi gelen öğretmenler emekli olsun ve dershane açan öğretmenlerde istifa etsin genç öğretmenlerin önünü açalımki genç adaylar şevkle görevlerini yapsın ki egitimseviyemiz yükselsin gençlerde işsiz kalmasın .adam öğrtmen olmuş yer yok diye atama olamıyor sıkıntı lara giriyor.gençlere gövenelim
    Cevapla
  • Levran 2 yıl önce Şikayet Et
    Ata sus boş yapma
    Cevapla
  • Ata sus 2 yıl önce Şikayet Et
    Ata Sen git işine amca, belliki bu işlere kafan basmiyor, Sen köyünde çobanlik yapmaya devam
    Cevapla
  • Atacik dinle 2 yıl önce Şikayet Et
    Ata belliki senin kafan bu işlere ÇALIŞMIYOR , sen almanlar çaliştiracak eleman bulamadigi içinmi emekli yaşini 67 yapti saniyorsun, ben çok cahil gördüm ama sen harbiden cahillerin kralisin .. Ya atacik çocuk bak anlatayim sana, çalişan kendi parasini kendi kazanan demektir, emeklinin parasinida devlet verdigi için ne kadar çok emekli o kadar çok külfet demektir devlete, bu yüzden dünyada herkes emekli yaşini yükseltirki, devlet ayakta kalabilsin.
    Cevapla
  • ata 2 yıl önce Şikayet Et
    Git işine diyen şahıs sadece Almanya ya 65 yaş üstü nüfus oranı %28.8 Türkiye de ise %8 meseleye bu açıdan bak
    Cevapla
  • Git işine 2 yıl önce Şikayet Et
    Gençlere iş açilsin mantigiyla erkenden emekli yapmaya kalkarsan Memurlari, bu seferde SSK batar , Senin düşpndügün mantik dogru olsaydi avrupada aynisini yapardi ,avrupada insanlari boşunami 67 yasina kadar çalistiriyor saniyorsun Dayi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü