AK Parti Milletvekili Canbey'den İmam Hatipliler Haftası mesajı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, İmam Hatip Okulları’nın kuruluşunun 70. Yıldönümü ve İmam Hatipliler Haftası vesilesiyle Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen İmam Hatip Okulları ile ilgili programda konuştu.

AK Parti Milletvekili Canbey'den  İmam Hatipliler Haftası mesajı
AK Parti Milletvekili Canbey'den İmam Hatipliler Haftası mesajı
GİRİŞ 18.10.2021 20:32 GÜNCELLEME 18.10.2021 20:32

“İmam Hatipli olmaktan gurur duyuyorum.” diyen Milletvekili Mustafa Canbey, burada yaptığı konuşmada: “Mezunu olmaktan gurur duyduğum İmam Hatip Okullarımızın kuruluşunun 70. yıl dönümünü yürekten kutluyor, 13-17 Ekim İmam Hatipliler Haftası’nı tebrik ediyor, tüm imam hatip camiasına selam ve sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

İmam Hatiplerin katsayı problemini AK Parti’nin bitirdiğini vurgulayan Canbey konuşmasının devamında; “17 Ekim 1951'de 7 ilde imam hatip okulları açıldı. 3 yıllık lise bölümleri 1954'de, yüksek okul olarak yüksek İslam enstitüleri 1959'da kuruldu. 12 Mart muhtırasında orta okul kısımları kapatılıp, lise kısımları 4 yıla çıkarıldı. Milli Selamet Partisi'nin yoğun gayretleriyle 1974'de ortaokul bölümü yeniden açıldı ve 29 ilave ile okul sayısı 101'e çıkarıldı. 28 Şubat döneminde vesayetçilerin hedefi olan okullarımızın ortaokul kısmı kapatılırken, katsayı zulmü ile İmam Hatipli gençlerimizin üniversite hayallerine set çekildi. İşte bu zülme Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak biz son verdik. 4+4+4 sistemini getirerek İmam Hatip Ortaokulları’nın açılmasını sağladık.” dedi.

Eğitim konusunda yapılan yatırımların artarak devam edeceğini söyleyen Canbey; “Milli ve manevi değerlerine bağlı, insanlığa faydalı, eğitimli, karakterli ve güzel ahlaklı nesiller yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı