Bursa'da Türk büyüklerinin hayatı çocuklara kitap ağaçlarıyla okutulacak

Yıldırım Belediyesi tarafından ‘Tarih Yazan Çocuklar' projesi hayata geçirildi. Tarihe damga vurmuş şahsiyetlerin hayatlarını anlatan kitapların yer aldığı kitaplıklar sınıflara kuruldu.

Bursa'da Türk büyüklerinin hayatı çocuklara kitap ağaçlarıyla okutulacak
Bursa'da Türk büyüklerinin hayatı çocuklara kitap ağaçlarıyla okutulacak
GİRİŞ 02.12.2021 13:24 GÜNCELLEME 02.12.2021 13:24

İlkokul çağındaki öğrencilerin Türk tarihindeki önemli kişileri rol model alması, okuma alışkanlığı kazanmaları ve tarihi bilgilere eğlenceli şekilde uluşabilmesi adına yürütülen "Tarih Yazan Çocuklar" projesi, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki 3 pilot okuldan Nurettin Gülten Kutlucan İlkokulu'ndaki törenle başlatıldı.

Sporculardan sanatçılara kadar 100 Türk büyüğünün hayatının anlatıldığı kitapların bulunduğu kitap ağaçları, sınıflara yerleştirildi.

Okul bahçesindeki törenden konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şehrin mimarisi kadar insanın ihyasının da önemli olduğunu belirtti.

Bu konuda gayret gösterdiklerini aktaran Yılmaz, tüm ilkokullarda kurmayı planladıkları kitap ağaçlarından bahsederek, şunları söyledi:

"Bununla beraber çocuklarımızın hem geçmişten ilham alarak geleceğe hazırlanması hem de bugünü inşa eden büyükleriyle olmaları adına bir proje gerçekleştiriyoruz. Hamdolsun bizim medeniyetimiz tarih yazan kahramanlarla, bilim adamlarıyla ve sanatçılarla dolu. Çocuklarımız da geçmişten aldıkları bu ilhamla, inşallah bu merhamet medeniyetimizi yeniden inşa edecekler. Bizler böyle bir projeye başlangıç yaptık. Bugün 3 ilkokulumuzda projeyi başlattık. Hayırseverlerimizin de destekleriyle bunu ilçemizdeki tüm ilkokullarda yaygınlaştıracağız ve çocuklarımızın hizmetine sunmuş olacağız."

Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı da her okula bir kitap ağacı kazandırılmasına yönelik projeyi değerli bulduğunu söyledi.

Yazıcı, çocukların, en değerli hazineleri olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, devletimiz de o kadar güçlü olur. Bu manada devlet olarak eğitime çok değerli katkıları olmakla beraber, yerel teşkilatlarımızın ve hayırseverlerin katkılarıyla bu süreç güçlenerek devam ediyor." diye konuştu.

Okulun öğrencilerinin önemli şahsiyetleri canlandırdığı törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve okul yönetimi ile aileler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!