SON DAKİKA! Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs başvuru sonuçları 2021 açıklandı mı?

Son dakika KYK burs başvurularıyla ilgili yaşanan gelişmeler burs ve kredi müracaatlarını yapan milyonlarca üniversiteli tarafından aratılıyor. Devlet ihtiyaç sahibi öğrencilere, üniversite masraflarını karşılayabilmesi için 12 ay boyunca 650 TL eğitim yardımı yapıyor. 10 Kasım'da sona eren başvuruların ardından öğrenciler e-Devlet, ve yurtkur.sonuc.gov.tr adresi üzerinden sonuçları kontrol ediyor. Peki 2021 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

SON DAKİKA! Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs başvuru sonuçları 2021 açıklandı mı?
SON DAKİKA! Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK burs başvuru sonuçları 2021 açıklandı mı?
GİRİŞ 14.12.2021 11:19 GÜNCELLEME 14.12.2021 11:25

Devletten eğitim giderleri için burs veya öğrenim kredisi almak isteyen ön lisans ve lisans öğrencileri gözlerini yapılacak son dakika açıklamasına çevirmiş durumda. Burs almasına karar verilen adaylara Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ödemeleri yapılacak. 2021 yılında burs ve kredi alan öğrenciler altı yüz elli Türk Lirası burs bağlanırken bu yıl Ocak ayından itibaren zamlı miktarlar öğrencilerin Ziraat Bankası hesaplarına yatırılacak. Güz dönemi daha önceden başladığı için geriye dönük ödeme işlemleri yapılacak. KYK burs başvuru sonuçları, merak edilirken yaşanan son dakika gelişmelerini öğrenebilmek için öğrenciler arama motorlarına akın etti. Günün en çok sorulan sorularından bir tanesi ise KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçları bugün mü, ne zaman açıklanacak? oldu. İşte son dakika KYK burs gelişmeleri...

SON DAKİKA: KYK Burs Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı?

Öğrenim kredisi ve burs başvuru sonuçları e-Devlet ve yurtkur.sonuc.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Henüz 14 Aralık Salı günü saat 11.20 itibariyle burs sonuçları açıklanmadı.

Burs sonuçlarının bu hafta ön lisans ve lisans öğrencilerinin erişimine açılması bekleniyor. "Burs kazandınız" ifadesiyle karşılaşan öğrenciler karşılıksız burs alma hakkına sahip olacak. Burs sonuçlarının bu hafta en geç Perşembe gününe kadar açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz senenin sonuçları saat 10.00'da paylaşıldı.

Burs Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Devlet bursu ödemeleri yılın 12 ayı boyunca devam etmektedir. Öğrenciler eğitim faaliyetlerine ara verilen tatil dönemlerinde de ödemelerini alır. Burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler Ziraat Bankası, üniversiteli hesaplarını açarak burs ödemelerini alacak. Bu yıl öğrencilere geriye dönük olarak geçmiş 3 ayın ödemesi toplu gerçekleştirilecek.

GSB Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan Paylaşım Bekleniyor!

Geride bıraktığımız 2020 yılında ve daha önceki senelerde KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanması haberi Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından verilmişti. Bu yılda benzer şekilde sonuçlar açıklandığında ilk kez Gençlik ve Spor Bakanının Twitter hesabından açıklama yapması ön görülüyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok