Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2022 atama takvimi belli oldu!

Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri 21-26 Ocak tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığına iletildi. Sözlü sınavlara katılan ve 60 üzeri yapan adaylar görev yapmak istedikleri 40 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih etti. Sözleşmeli öğretmenlik tercihlerinin sona ermesiyle adayların heyecanlı bekleyiş süreci başladı. MEB 2022 yılı öğretmen atama takvimini yayınlandı. Peki sözleşmeli öğretmenlik atama tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2022 atama takvimi belli oldu!
Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB 2022 atama takvimi belli oldu!
GİRİŞ 27.01.2022 10:56 GÜNCELLEME 27.01.2022 10:58

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı içerisinde 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı gerçekleştirecek. Sözlü sınavlara katılan ve başarılı olan adaylar için il bazında atama yapılacak kontenjanlar daha önceden duyurulmuştu. Kurum tercihleri e-Devlet üzerinden alınırken dün itibariyle başvurular sona erdi. Görev yapmak istedikleri okullara, tercih listelerinde yer veren öğretmen adayları bekleyişe geçti. Sözleşmeli öğretmenlik tercihlerinin duyurulması ile 5 bin öğretmenin görev yapacağı kurum belli olacak. Atama işlemleri adayların sözlü sınav puanı üstünlüğü, KPSS puanı, diploma tarihi, mezun olma tarihi ve yaşa göre gerçekleştirilecek. Peki sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman açıklanacak? İşte MEB'in paylaştığı atama takvimi...

Atama Sonuçları 31 Ocak'ta Açıklanacak!

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvim dikkate alındığında atama sonuçları 31 Ocak tarihinde açıklanacak. Belirlenen süre içerisinde tercihlerini ileten adaylar sonuçlarını e-Devlet üzerinden görüntüleyebilecek.

Atama işlemlerinde en önemli belirleyici faktör sözlü sınav puan üstünlüğü oluyor. Sözlü sınav puanının eşit olması durumunda adayların KPSS puan üstünlüğü dikkate alınırken, eşitliğin bozulmaması durumunda sırasıyla önce mezun olana, yaşı büyük olana ve en son sınav sonucu yen açıklanan adaya öncelik tanınıyor.

Atama Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı sonuçların 31 Ocak'ta açıklanacağını duyurdu. Ancak tam saat konusunda bir açıklama yapılmadı. Sonuçların saat 12.00'dan önce erişime açılmış olması bekleniyor. Adaylar, atama sonuçlarını e-Devlet'te bulunan sözleşmeli öğretmenlik atama sonucu sorgulama adresinden veya direkt olarak buradan sorgulayabilir.

Atama Yapılacak Kadroların Detayları Belli Oldu!

2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. 31 Ocak'ta açıklanacak sonuçlara göre en çok atama yapılacak branşlar  2175 kontenjanla sınıf öğretmenliği,  1755 özel eğitim öğretmenliği, 1302 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği oldu. İşte alım yapılacak diğer kadrolar;

  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 1030,

  • İlköğretim Matematik Öğretmenliği 1011,

  • İngilizce Öğretmenliği 857,

  • Rehberlik Öğretmenliği 804,

  • Matematik Öğretmenliği 733,

  • Fen Bilimleri Öğretmenliği 702,

  • Türkçe Öğretmenliği 698,

  • Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği 501,

  • Beden Öğretmenliği 390.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!